Orduevlerinde Sakal Serbest - Son Dakika
Güncel

Orduevlerinde Sakal Serbest

Genelkurmay Başkanlığı'nın yeni düzenlemesiyle üyeler, orduevlerinin de dahil olduğu askeri sosyal tesislere sakallı girebilecek.

30.03.2015 11:59  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı'nca, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait sosyal tesislerin kullanımında yeni düzenleme getirildi.

Buna göre orduevleri, askeri gazinolar, sosyal tesislerle TSK özel, özel/yerel ve kış eğitim merkezlerine üyeler sakallı girebilecek. Girişlerde daha önce günlük sakal tıraşı zorunluluğu aranırken, yeni düzenlemeyle sakallı üyelerin girişi önündeki engel de kalktı.

DÜZENLEMEDE EMEKLİ PERSONELİN ETKİSİ BÜYÜK

Uygulamanın hayata geçirilmesinde emekli olan askeri personelin yoğun talebinin etkili olduğu öğrenildi.

Öte yandan daha önce gerçekleşen bir başka düzenlemeyle de tesislerde genel kullanıma açık tüm yerlerde statüleri belirtilen (general, üstsubay, subay) bölümleme uygulaması kaldırılmıştı.

Otel, oda, masa, koltuk grubu, asansör, plaj, yemek salonu, berber, kuaför gibi yerlerde statüleri gösteren her türlü yazı ve işaretin kaldırıldığı söz konusu uygulamayla Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları arasındaki dayanışmayı artırmak, moral ve motivasyona katkı sağlamak amaçlanmıştı.

Orduevlerinde Sakal Serbest
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orduevlerinde Sakal Serbest - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (49)

  • erdem sabri: böyle satılmış genelkurmay başkanı olursa az sonra çarşaf ve takkeylede girilir ayin yapmakta serbest olur, ülkenin haline bak asker bile maymun oldu 15 18 Yanıtla
  • AKPLİ: DURMAK YOK YOLA DEVAM. TÜRKİYEYİ PKKYA TESLİM EDİCEZ 21 11 Yanıtla
  • Oz: İslam devleti oluyor derhal akp nin gitmesi lazım 13 19 Yanıtla
  • Gaddar..: Ulan kıçınızdan uydurup durmayın..kuran nerede sakal bırakın diye yazıyor!!o iğrenç,pis sakallarınızı kendi ortamınızda bırakıp dolaşın..medeni Türk Ordusunun ortamında sizi o mağara dan çıkmış,medeniyetsiz halinizle görmek istemiyoruz.. 17 14 Yanıtla
  • Elmas Sayin: takkeli, salvarli, sakalli, türbanli derken dönüyoruz arabistana. . . . . . 12 17 Yanıtla
  • BU ÜLKENİN ? MÜSLÜMAN HEMŞOOO..: ALLAHRAZI OLSUN BU KARARI VEREN İDARECİLERİMİZDEN. . . . . HER AVM. . LERDE OLDUĞU GİBİ NAMAZLARIMIZIDA KAÇIRMAMA ADINA GENELKURMAY BAŞKANIMIZDAN HER ORDUEVİNE GÜZEL BİRER MESCİD YAPTIRMASINI ÖZELLİKLE RİCA EDİYORUM. . . . 20 9 Yanıtla
  • HASAN: ORDU FİLAN KALMADIKİ AKP SAYESİNDE. . ÜLKE GİTMİŞ SİZ HALEN BOŞ BOŞ KONUŞUYORSUNUZ 17 11 Yanıtla
  • DOĞRU SÖZ: sakalla uğraşacağınıza tüm personele serbest bırakın da görelim. Yok subay orduevi , yok astsb. orduevi bu ne yahu dünyanın hiç bir yerinde böyle bir ayırım yoktur herhalde. Yok buraya astsb. giremez zaten uzm. çvş. ların yüzüne bakmıyorlar kapıdan gönderiyorlar asıl siz bunları düzeltin. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Sınıf ayrımcılığı yapmayın 24 4 Yanıtla
  • Zülfikar..: Ne disiplin kaldı ne birşey!!orduyu iyice maymuna çevirdiniz be!!. 15 10 Yanıtla
  • KEL AHMET: CÜBBEYİ DE SERBEST BIRAKIN DA TAM OLSUN. . 20 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Marmaris'te Şehit Yakınları ve Gazilere İftar Programı Düzenlendi
    10:56 Marmaris'te Şehit Yakınları ve Gazilere İftar Programı Düzenlendi

    Marmaris Kaymakamlığı koordinesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi. Programa, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve diğer davetliler katıldı.

  • Aydın'da Süs Bitkisi Çalındı, Esnaf Hırsıza Seslendi
    10:56 Aydın'da Süs Bitkisi Çalındı, Esnaf Hırsıza Seslendi

    Aydın'ın Efeler ilçesinde havalandırmak için dükkanının önüne çıkardığı süs bitkisinin çalındığını fark eden esnaf, hırsıza seslenerek görüntülerle suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen esnaf, bitkinin kimliği belirsiz bir kadın tarafından köklenerek çalındığını tespit etti. Esnaf, çalınan bitki ve içerisindeki değerli taşların geri getirilmesini istedi.

  • FETÖ/PDY üyesi firari Bekir Boydak İstanbul'da yakalandı
    10:56 FETÖ/PDY üyesi firari Bekir Boydak İstanbul'da yakalandı

    FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyum atanan Boydak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Boydak'ın, örgütün mali ayağında yer aldığı iddia ediliyor.

  • Bilecik'te 14 Hırsızlık Olayından Suç Kaydı Bulunan Şahıs Yakalandı
    10:56 Bilecik'te 14 Hırsızlık Olayından Suç Kaydı Bulunan Şahıs Yakalandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, bir otomobilin lastik, jant, akü ve stepnesinin çalınması ihbarı üzerine yapılan araştırmada, hırsızlık olayının şüphelisi olan ve 14 adet suç kaydı bulunan Y.A. isimli şahıs, Vezirhan beldesinde yakalandı. Şahsın üzerinde yapılan kontrolde, ruhsatsız bir av tüfeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, adliyeye sevk edildi.

  • Konya'da otomobilin otobüs durağına çarpması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti
    10:56 Konya'da otomobilin otobüs durağına çarpması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti

    Konya-Karaman kara yolunun 25. kilometresinde meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan bir otomobil otobüs durağında bekleyen vatandaşlara çarptı. Kazada 3 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralılar tedavi altına alındı. Polis, kazayla ilgili incelemelerine devam ediyor.

  • AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Çalışmalarını Sürdürüyor
    10:53 AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Çalışmalarını Sürdürüyor

    Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Ar-Ge ve Tasarım Kültürünün yaygınlaşması için oluşturduğu AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu'nun 11'nci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, firmaların rekabet şansını artıracak projeler ve iş birliği konuları ele alındı.

  • Bilecik'teki minikler Filistin'e yardım eli uzattı
    10:52 Bilecik'teki minikler Filistin'e yardım eli uzattı

    Bilecik İl Müftülüğü Hamidiye 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda eğitim gören minik öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarıyla 'Özgür Filistin'in Yanındayız' kampanyasına destek oldu. Kumbaralarını Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi aracılığıyla Filistin'e gönderen minikler, paylaşma ve yardımlaşma duygusunu öğreniyor.

  • Tatvan'da kar yağışından mahsur kalanlar kurtarıldı
    10:52 Tatvan'da kar yağışından mahsur kalanlar kurtarıldı

    Bitlis'in Tatvan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalanlar, karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı.

  • İstanbul İhracatı Yılın İlk İki Ayında Yüzde 25,2 Arttı
    10:52 İstanbul İhracatı Yılın İlk İki Ayında Yüzde 25,2 Arttı

    İstanbul İhracatçı Birliklerinin (İİB) ihracatı yılın ilk iki ayında 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 25,2 artarak 2 milyar 48 milyon dolara yükseldi. İİB üyesi birliklerin farklı sektörlerdeki ihracatları da artış gösterdi.

  • Kars'ta Gıda Kontrol Ekipleri Denetimlere Devam Ediyor
    10:52 Kars'ta Gıda Kontrol Ekipleri Denetimlere Devam Ediyor

    Kars'ta gıda güvenliğinin sağlanması ve tüketicilerin aldatılmasının önlenmesi amacıyla Gıda Kontrol ekipleri tarafından gıda işletmelerine yönelik denetimler aralıksız olarak sürdürülüyor. Denetimler kapsamında gıda numuneleri alınarak analizler yapılmakta ve olumsuzluk tespit edilen işletmelere idari yaptırımlar uygulanmaktadır.


Advertisement