Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da - Son Dakika
Politika

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar\'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, geçmişteki koalisyon hükümeti döneminde şeytanın pabucunu dama atacak çeşitli hilelerle paraların İSKİ’den götürüldüğünü belirterek "Soygun deyince soygunu onlar yaptı.

22.02.2014 14:39

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, geçmişteki koalisyon hükümeti döneminde şeytanın pabucunu dama atacak çeşitli hilelerle paraların İSKİ'den götürüldüğünü belirterek "Soygun deyince soygunu onlar yaptı. Bunları yazıyorum inşallah" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında dün geldiği memleketi Afyonkarahisar'da programına devam eden Bakan Eroğlu, bugün Şuhut ilçesinde partisinin belediye başkan ve İl Genel Meclisi üyelerinin aday tanıtım toplantısına katıldı. Tören alanında büyük bir sevgi seli ile karşılanan Eroğlu, beraberindeki protokol üyeleri ile toplantıya katılan vatandaşlara karanfil dağıttı.

Gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Eroğlu, AK Parti'nin 11 yıllık hükümeti döneminde Türkiye'de çok muhteşem eserlere imza atıldığını, muhteşem bir dönüşüm yaşandığını ve kimsenin hayal edemeyeceği yatırımlara imza atıldığını söyledi. Hükümetin ekonomik alanda yaptığı icraatlarından bahseden Bakan Eroğlu, "Bizden önce 22 banka hortumlanmıştı, 231 milyar TL vatandaşların cebinden çalınmıştı. Merkez Bankası'nın kasası boşaltılmış ve IMF'ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. Bunun yanında paramızda 6 sıfır vardı ve bu bizi çok zor durumda bırakıyor, bizim boynumuzu eğiyordu. Paramız pul değerindeydi, hiçbir değeri yoktu. Ama biz paramızdan 6 sıfırı attık ve IMF'ye boyun eğmedik. IMF borçlarını ödedik ve Merkez Bankası'nın kasasını doldurduk hortumlanan bankaların karşılığını biz ödedik. Geçmiş hükümetler Konut Edindirme Yardımı (KEY) adı altında 3.5 milyar TL toplamışlar. Bunun yanında, zorunlu tasarruf adı altında toplanan 13.5 milyar TL'yi de biz ödedik. Vatanını, milletini seven millete hizmet eder. Milliyetçilik demek millete hizmet etmek demektir. Halkçılık demek halkı sevmek demektir. Lafla halkçılık, milliyetçilik olmaz. Biz milletimizi seviyoruz, milletimize aşığız. Biz milletimizin efendisi değil, hizmetkarıyız. Bu şanlı millete hizmet etmek bizim boynumuzun borcu ve bir şereftir. Bazı kişiler geçmişte bazı kişiler koltuğu başlarının üstüne koydu ama biz koltuğu, bakanlık koltuğunu ayağımızın altına alıyoruz" dedi.

"MİLLETİN İRADESİNDEN, MİLLİ İRADEDEN BAŞKA HİÇBİR ŞEY TANIMIYORUZ"

Bakan Eroğlu, ekonomik alanda yapılan hamleleri anlattığı konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizden önce bir dere ıslahı 20 yılda bitmiyordu. Bir göleti Şuhut'a 20 yılda yapamadılar. Şimdi biz yüzlercesinin temelini atıp, topluca açılış yapıyoruz. Nedeni şu; çünkü faiz lobisi vardı. Devlet 9 aylık kısa vadeli borçlanmayı yüzde 63 ile yapıyordu. Alıyordu bir yıl sonra yüzde 63 faiz ödüyordu. Enflasyon sürekli yüksekti. Vatandaş sürekli fakirleşiyordu. Enflasyonun yüzde 90 olduğu dönemleri gördük. Enflasyon canavarı kaldı mı? Onu yok ettik, enflasyon tek haneli rakamlara indi. Artık devletin parasını faiz lobileri soyuyor mu? Sizlerden toplanan verginin yüzde 86'sını hükümetler faiz lobisine ayrılıyordu. Hükümeti onlar yönetiyordu. Bazı tayinleri onlar yapıyordu. Parmağında oynatıyordu. Ama biz her şeyin hükümetin, devletin sahibi, millet dedik ve 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' dedik, orada sadece yazı olarak kalmadı. Milletin iradesinden, milli iradeden başka hiçbir şey tanımıyoruz. Kimse kusura bakmasın. Bazıları darbe yapmaya teşebbüs edebilir ama biz dimdik ayaktayız."

"HORTUM KESME DENİLİRSE ONU BİZ BİLİRİZ"

Geçmiş hükümetlerin İSKİ ve DSİ'de yaptığı işlerden vurulan vurgunları hatıra olarak yazdığını ve bunu kısa bir süre sonra tamamlayacağını söyleyen Bakan Eroğlu, "Artık milletin parasını kimseye soydurmuyoruz. Hortumları kestik. Bu hortumları nasıl kestiğimizi de İSKİ'de çalışan hemşehrilere sorun. İSKİ soygununu hatırlayanlar, Kocaeli Yuvacık soygununu hatırlayanlar bilir. DSİ'ye geldiği zaman bu kardeşiniz bir baktı ki bizden önceki koalisyon hükümeti bin 700 ihaleyi yapıp gitmiş. Ayrıca yabancı konsorsiyumlarla büyük baraj, hidroelektrik santralleri, GAP'taki büyük sulama projelerini ikili işbirliği adı altında onları ipotek etmiş. 82 katrilyonluk sadece ihale yapmışlar. 65 milyar dolar da yabancı konsorsiyumlara ikili işbirliği anlaşması diye bütün Türkiye'deki baraj ve hidroelektrik santrallerini peşkeş çektirmiş. Ama bu kardeşiniz bu hemşehriniz ne yaptı biliyor musunuz? Gelir gelmez hortumları kesiverdik. Yok öyle dedik. Her şey millet için dedik. Onların hepsini gelir gelmez defettik. Hortumlarını kesiverdik. Tabii hortumların kimisi büyük. 1,5 metre çapında hortum. Onların kimisini testere ile kestik. Kimisini baltayla, kimisini bıçakla kestik. Hortum kesme denirse onu biz biliriz. Onların cemaziyülevvellerini, geçmişteki koalisyon hükümetinin, daha önce İstanbul'da malum zihniyetin yaptıklarını en iyi ben bilirim. Bana sorsunlar bana. Soygun deyince soygunu onlar yaptı. Öyle soygunlar yaptılar ki hatıralarımı yazıyorum. Fırsat bulursam hatıralarımı tamamlayacağım. Şeytanın pabucunu dama atacak çeşitli hilelerle paraları İSKİ'den götürmüşler. Bunları yazıyorum, inşallah gençler okuyacak. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan hükümet bizimki. Türkiye'yi daha ileri taşımak için çalışıyoruz. Neler neler yapıyoruz. Kestiğim hortumları anlatsam inanamazsınız. Faiz lobisinin çanlarına ot tıkadım. Bunları anlatacak değilim" diye konuştu.

Şuhut meydanında gerçekleştirilen törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Bakan Eroğlu'nun eşi Hatice Eroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Eroğlu, buranın ardından programına Çay ilçesi ile devam etti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement