Osmangazi'de Kurban Satış Yerleri Hazır - Son Dakika
Yerel

Osmangazi'de Kurban Satış Yerleri Hazır

Osmangazi\'de Kurban Satış Yerleri Hazır

Osmangazi Belediyesi, yaklaşan vatandaşların kurbanlık ihtiyacını rahatça karşılayabilmeleri için ilçede 3 farklı mahallede kurban satış yeri kurdu.

24.09.2014 15:06

Osmangazi Belediyesi, yaklaşan vatandaşların kurbanlık ihtiyacını rahatça karşılayabilmeleri için ilçede 3 farklı mahallede kurban satış yeri kurdu.

Türkiye'nin dört bir yanından getirilen kurbanlıklar için Panayır, Emek ve Yunuseli mahallelerinde 500 büyükbaş, 300 de küçükbaş hayvanlar için çadır kuruldu. Elektrik, su ve yolun yanı sıra hayvan sahipleri için tuvalet, duş ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılayacakları yerler de hazırlandı. Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı veterinerler de pazarda kontroller yapıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bu yıl Yunuseli başta olmak üzere Panayır ve Emek mahallelerimizde toplam 500 satış noktası kurduk. Çiftçi Mallarını Koruma Derneği ile ortak yürütülen çalışmalar sonunda kurulan satış noktasından 300 büyük, 300 de küçükbaş hayvan satış noktası ile en büyük satış alanımız. Yunueseli'de. Vatandaşlarımızın kurbanlarını hijyenik şekilde kesebilecekleri modern kesim alanı da oluşturuyoruz" dedi.

Pazarlarda gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Başkan Dündar, "Osmangazi'deki 3 kurban pazarına hayvan getiren vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını önceden belirleyip tedbir aldık. Onlar için tuvalet ve banyolar yaptık. Bursa'nın yanı sıra Van, Ağrı, Kars, Muş, Samsun, Giresun, Çanakkale, Afyon, ve Kütahya gibi, Türkiye'nin dört bir yanından gelen hayvan sahipleri de bu hizmetimizden son derece memnun" dedi.

Dündar, kurban satış yerleri ve kesim alanlarının çevre kirliliğine yol açmaması için bu yıl ilave tedbirler aldıklarının altını çizdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmangazi'de Kurban Satış Yerleri Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement