Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Aslan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Aslan Açıklaması

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, "Türkiye'nin üzerinde müthiş oyunlar var. İşte etrafımızda Suriye ve Irak. Acaba hangimiz o coğrafyada yaşamak isteriz. İstiyorlar ki, Türkiye de böyle olsun" dedi.

04.12.2015 22:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, " Türkiye'nin üzerinde müthiş oyunlar var. İşte etrafımızda Suriye ve Irak. Acaba hangimiz o coğrafyada yaşamak isteriz. İstiyorlar ki, Türkiye de böyle olsun" dedi.

Öz Orman-İş Sendikası Yatağan İlçe Temsilciliği'nin düzenlediği etkinliğe katılan Settar Aslan, burada yaptığı konuşmada, sendikalarının almış olduğu karar doğrultusunda sendikaya üye emeklileri yılda en az bir defa bir araya getirmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.

Orman işçilerinin haklarındaki gelişmelere de değinen Aslan, "2005 yılında biz orman teşkilatını aldığımızda, kamuda en düşük ücretin ödendiği yerdi. Ama bugün çok şükür ilk üçünün arasındayız. Hepimiz görevimizi yaptığımız takdirde, hepimiz bu ülkede huzur içinde yaşarız" diye konuştu.

"Türkiye'nin üzerinde müthiş oyunlar var"

Türkiye'nin üzerinde çeşitli oyunlar oynandığını söyleyen Aslan, kendilerine düşenin Türkiye üzerine oyun oynayanlara fırsat vermemek olduğunun altını çizdi. Bazı odakların Türkiye'nin güçlenmesini istemediğini ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

"İstiyorlar ki bu coğrafyada Türkiye güçlü olmasın. 'Biz Türkiye'yi istediğimiz gibi oynatalım, kredi verelim, kalkınması da bizim kredi borcunu ödeyecek kadar kalkınsın' istiyorlar. Bu anlamda Türkiye'nin üzerinde müthiş oyunlar var. İşte etrafımızda Suriye ve Irak. Acaba hangimiz o coğrafyada yaşamak isteriz? İstiyorlar ki, Türkiye de böyle olsun."

"Notere gitmeye ihtiyaç duymuyoruz"

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise orman teşkilatı içerisindeki geçici işçilerin kadrolu olabilmesi için konunun takipçisi olacağını kaydetti.

Öztürk, geçici işçilerin kadroya alınmasını, siyasetin dışında ekmek mücadelesi olarak yorumladığını belirterek, "AK Parti'nin seçim beyannamesindeki sözlerin halk tarafından bir karşılığı var. Biz söylerken herhangi bir senet imzalamaya veya notere gitmeye ihtiyaç duymuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü'nde emekliye ayrılan 22 personele plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Aslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement