Palandöken, Yazın 40'dan Fazla Futbol Takımı Ağırlayacak - Son Dakika
Güncel

Palandöken, Yazın 40'dan Fazla Futbol Takımı Ağırlayacak

Palandöken, Yazın 40\'dan Fazla Futbol Takımı Ağırlayacak

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl Palandöken Dağının eteklerine yaptırılan Yüksek İrtifa Merkezinde bu yıl yerli ve yabancı olmak üzere 40'ın üzerinde futbol takımı yaz mevsiminde kamp yapacak.

11.04.2015 13:30

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl Palandöken Dağının eteklerine yaptırılan Yüksek İrtifa Merkezinde bu yıl yerli ve yabancı olmak üzere 40'ın üzerinde futbol takımı yaz mevsiminde kamp yapacak.

Deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikteki Palandöken Dağında bulunan otellerle yüksek irtifa merkezinden sadece futbolcular değil, atletizm, boks, güreş ve buz sporları takımları da kamp yaparak yararlanacak. Yazın en şiddetli sıcakların olduğu dönemle yayla serinliği bulunan Palandöken'de kamp yapmak için şimdiye kadar 40'dan fazla yerli ve yabancı ülke takımı rezervasyon yaptırdı.

Başarılı bir kayak sezonu geride bıraktıklarını ve şimdiden Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında yapılacak yüksek irtifa kampları için hazırlıkları başladıklarına işaret eden beş yıldızlı Xanadu Snow White otel işletme müdürü Ömer Akça, geçen yıl yerli ve yabancı 30 futbol takımı ağırladıklarını, bu yıl ki hedeflerinin 50 takım olduğunu bildirdi. Ömer Akça, şunları söyledi:

"Büyükşehir Belediyesinin 5, Atatürk Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğünün de 2'şer olmak üzere toplam 9 futbol sahası var. Bu yıl Haziran'ın 15'ine kadar Büyükşehir Belediyesi Palandöken'in eteklerinde 3 futbol sahası daha yapıyor. Böylece takımların antrenman yapacakları saha sayısı 12'ye çıkacak. Kamp yapacak takımların fazla oluşu yüzünden Palandöken'deki bazı oteller yaz sezonu da açık olacak. Palandöken'in kent merkezi ve havalimanına yakın olması çok önemli bir avantaj. Kent merkezi deniz seviyesinden 1900, yüksek irtifa merkezi 2000, oteller ise 2100 ve 2300 metre yükseklikte. Dolayısyla oteller, havalimanı, sahalar ve şehir merkezi birbirlerine çok yakın."

Profesyonel futbol takımlarının yeni sezon hazırlıklarına Haziran'ın son haftasında başlayacaklarını ve kampların Eylül ayına kadar süreceğini ifade eden Polat Renaissance Oteli Genel Müdürü Bora Kamber ise "Temmuz sıcaklarında bile geceleri karasal iklim gereği üzerlerine hırka giymek zorunda kalacak olan sporcular Palandöken'de çok mutlu olacak. Geçen yıl süper lig ve yurt dışı takımlarına ev sahipliği yaptık. Gelen takımlar otelleri, Erzurum'un nemsiz ve serin havasından, rakımın yüksekliğinden memnun kaldılar. Geçen sene ilk deneyimdi. Bu seneki hedef daha çok takımı Erzurum'a taşımak. Özellikle Polonya, Bulgaristan, Gürcistan, Azerbaycan ve Rusya'dan futbol takımlarını Palandöken'de ağırlamayı ümit ediyoruz. Yüksek irtifa sadece futbolla kalmıyor. Buz pateni, voleybol, basketbol, atletizm, güreş, boks, tekvando takımları da şimdiden talep de bulunmaya başladı" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Palandöken, Yazın 40'dan Fazla Futbol Takımı Ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement