Paralel Yapıya Yönelik Operasyonlara Halktan Büyük Destek - Son Dakika
Güncel

Paralel Yapıya Yönelik Operasyonlara Halktan Büyük Destek

Paralel Yapıya Yönelik Operasyonlara Halktan Büyük Destek

32 ilde 3,800 kişi ile yüz yüze görüşerek yapılan anket sonucuna göre halkın yüzde 63,2'si paralel yapıya karşı düzenlenen operasyonları destekliyor.

07.08.2014 17:13  Güncelleme: 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araştırma şirketi ORC'nin 1-5 Ağustos tarihleri arasında 32 ilde 3,800 kişi yüz yüze görüşerek yaptığı anket sonucuna göre halkın yüzde 63,2'si paralel yapıya karşı düzenlenen operasyonları destekliyor.

"Göreve başladığı ilk günden bugüne kadar değerlendirdiğinizde Başbakan recep Tayyip Erdoğan'ı başarılı buluyor musunuz?" sorusuna yüzde 55,6 oranında 'Başarılı buluyorum' cevabı verilirken yüzde 39,1 oranında ise 'Başarısız buluyorum' cevabı verildi. Yüzde 5,3 oranında ise fikir belirtilmedi.

"Devlet içerisinde paralel örgüt kurmakla suçlanan kişilere karşı gerçekleştirilen operasyonları destekliyor musunuz?" sorusuna yüzde 63,2 oranında 'Destekliyorum' cevabı verilirken yüzde 25 oranında 'Desteklemiyorum' cevabı verildi. Yüzde 11,8 oranında ise fikir belirtilmedi.

"Hükümetin Ortadoğu ( Filistin, Irak, Suriye, Mısır) politikalarını destekliyor musunuz?" sorusuna yüzde 50,5 oranında 'Destekliyorum', yüzde 7,6 oranında 'Kısmen Destekliyorum' ve yüzde 35,1 oranında 'Desteklemiyorum' cevapları verildi. Yüzde 6,8 oranında ise fikir belirtilmedi.

"Size Göre Türkiye, İsrail'e karşı daha sert ticari ve diplomatik yaptırımlar uygulamalı mıdır?" sorusuna yüzde 75 oranında 'Evet' cevabı verilirken yüzde 11,6 oranında 'Hayır' cevabı verildi. Yüzde 13,4 oranında ise fikir belirtilmedi.

"Vatana ihanet, cinsel suç ve uyuşturucu gibi suçları kapsamayan genel bir af yasasının çıkmasını destekler misiniz?" sorusuna yüzde 49 oranında 'Desteklerim' cevabı verilirken yüzde 35,5 oranında 'Desteklemem' cevabı verildi. Yüzde 15,6 oranında ise fikir belirtilmedi.

"10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandığa gidecek misiniz?" sorusuna yüzde 83,6 oranında 'Evet' cevabı verilirken yüzde 12 oranında 'Hayır' cevabı verildi. Yüzde 4,4 oranında kişi ise kararsız olduğunu belirtti.

Bedelli askerlik bekleyen 750 kişi ile yüz yüze yapılan ankette ise "10 Ağustos'ta sandığa gidecek misiniz?" sorusuna yüzde 2,6 oranında 'Evet' cevabı verilirken yüzde 78,5 oranında 'Hayır' cevabı verildi. Yüzde 18,9 oranında kişi ise kararsız olduğunu belirtti.

Sandığa gitmeyeceğini ve kararsız olduğunu belirtenlere sorulan, "10 Ağustos'ta sandığa gitseniz hangi adaya oy verirsiniz" sorusuna yüzde 70,4 oranında 'Recep Tayyip Erdoğan', yüzde 16 oranında 'Ekmeleddin İhsanoğlu', yüzde 3,1 oranında 'Selahattin Demirtaş' cevabı verildi. Yüzde 10,5 oranında ise soruya yanıt gelmedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Paralel Yapıya Yönelik Operasyonlara Halktan Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement