Pekşen, CHP'yi Herkesin Sığınacağı "Baba Ocağı" Olarak Görüyor - Son Dakika
Politika

Pekşen, CHP'yi Herkesin Sığınacağı "Baba Ocağı" Olarak Görüyor

Pekşen, CHP\'yi Herkesin Sığınacağı "Baba Ocağı" Olarak Görüyor

CHP Trabzon 1. sıra milletvekili adayı avukat Haluk Pekşen, Cumhuriyet Halk Partisi’nin herkesin sığınabileceği bir baba ocağı olduğunu belirterek geçmişte başka partilere gidenlerin özgür bir şekilde CHP altı okunda birleşmeye başladıklarını söyledi.

29.04.2015 10:35

CHP Trabzon 1. sıra milletvekili adayı avukat Haluk Pekşen, Cumhuriyet Halk Partisi'nin herkesin sığınabileceği bir baba ocağı olduğunu belirterek geçmişte başka partilere gidenlerin özgür bir şekilde CHP altı okunda birleşmeye başladıklarını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Çarşıbaşı, Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinde seçim bürosu açılışlarına katılan Haluk Pekşen, yine bu ilçelerde mahalle ve köy muhtarlarıyla da bir araya gelerek muhtarlara yönelik hazırladıkları projeleri anlattı. CHP"nin bir ailede babanın yaşam güvencesi olduğunu belirten Pekşen "Baba bir yaşam güvencesi bir yaşam garantisi gibidir. Baba hepimiz için sığınılacak en temel ocaktır. İşte o ocak Türkiye'nin siyasi tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'dir. CHP var ise hepimizin sığınacağı bir baba ocağımız vardır. O baba ocağımız hep bir kenarda durur. Biz zaman zaman farklı partilere gideriz. Bu Demokrat Parti, Doğru Yol Partisi, Anavatan Partisi olur, başka partili oluruz. O partilerde görev yaptığımız dönemlerde de deriz ki CHP bir kenar da dursun o bizim baba ocağımızdır. Yarın başımız belaya girerse baba ocağına gideriz. Görüyorum ki Türkiye'nin dört bir tarafında ve Trabzon'da o baba ocağından farklı farklı partilere gidenlerin özgür bir şekilde CHP'nin altı okunda tekrar gelip birleşmeye başladılar. Bütün siyasi partiler iktidar olmak için kurulmazlar mı '. Bütün siyasi partilerin temel amacı iktidar olmak değil midir' Ama bir tanesi hariç. AK Parti iktidar olmak üzere kurulmuş bir parti değildir. AK Parti ele geçirmek için kurulmuş bir partidir" ifadesini kullandı.

"MUHTARLARA HES GELİRLERİNDEN YÜZDE 20 PAY VERİLSİN"

Muhtarlarla ilgili CHP'nin çok gelişmiş ve ayakları yere basan, çağdaş dünyada uygulanan projeleri bulunduğunu belirten Pekşen, şunları söyledi:

"Muhtarlar ülkenin Cumhurbaşkanına kadar giden sistemi temsil ediyorlar. Çok önemli bir görev yaparlar. Onun için biz muhtarlarımızı gözümüz gibi bakarız. Devletimizin geleceğinde onlar en öndedirler. Olağanüstü baskı altındalar. Bir taraftan vatandaşlar onlardan hizmet ister, iş ister, doktor ister, yollar yapılsın ister. Diğer taraftan siyasetçi tepesine çöker 'benim partime oy verdir' der. tehdit edilirler. Bürokratlarda emirler yağdırırlar ama kimse muhtara 'derdin nedir?' diye sormaz. Bizim iktidarımızda yasa değişikliği yapacağız. Şehirlerde şirketler elde ettikleri gelirlerde kayıtlı oldukları vergi dairelerinin bulunduğu belediye başkanlıklarına pay öderler. Trabzon'da yalnızca 64 HES var. Bunların cirosu kesin olmamakla birlikte 1 Milyar Dolar civarında olduğu söyleniyor. Bu cirodan belediye kar alıyor ama hangi belediye alıyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi çünkü bu şirketlerin vergi dairesi İstanbul'da. Bu HES'lerin külfetini ise biz çekiyoruz. Derelerimiz gitti. Su kullanım bedelini DSİ alıyor bize ise hiç bir şey kalmıyor. Bir yasa değişikliği yapacağız. Bu şirketler geliri nereden elde ediyorsa payda o şehirlere ödenecektir. Bu gelirlerin yüzde 50'si Büyükşehir Belediyesi'ne gitsin, yüzde 30'u ilçe belediyesine gitsin. Kalan yüzde 20 tüzel kişilik olarak muhtarlıklarımızın emrine gitsin. Bu muhtarlıklarımız bu gelirden pay alsınlar ki köyün camisi, okulu, yolu, suyu, telefonu, acil ihtiyaçları bu kaynaktan karşılansın. Bundan sonra muhtarlarımız hiç bir siyasetçiye boyun eğemeyecektir. Özgür, adil, ihtiyaçları karşılayacak şekilde ciddi iddialı projeler yapsınlar. CHP ayakları yere basan bu ülkenin sorunları çözen bir siyasi partidir."

Haluk Pekşen, ardından Arsin ilçesine geçerek seçim gezilerini burada sürdürdü, Türkiye ve Trabzon için yapacakları projeleri anlattı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Pekşen, CHP'yi Herkesin Sığınacağı 'Baba Ocağı' Olarak Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement