PKK Hiç Bu Kadar Ağır Tahribata Uğramamıştı - Son Dakika
Yerel

PKK Hiç Bu Kadar Ağır Tahribata Uğramamıştı

PKK Hiç Bu Kadar Ağır Tahribata Uğramamıştı

Sağlık eski Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Recep Akdağ, PKK terör örgütünün çok ciddi tahribata uğratıldığını belirterek, “Hiçbir zaman PKK bu kadar kısa sürede böylesine ağır bir tahribata uğramadı.

23.09.2015 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık eski Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Recep Akdağ, PKK terör örgütünün çok ciddi tahribata uğratıldığını belirterek, "Hiçbir zaman PKK bu kadar kısa sürede böylesine ağır bir tahribata uğramadı. 30 yıldan daha fazla geçmişi olan PKK terörü şu anda ciddi panik içerinde" dedi.

Erzurum'da uydu üzerinden yayın yapan Kardelen TV'ye konuk olan Prof. Dr. Recep Akdağ, moderatörlüğünü Deniz Gez'in yaptığı Farklı Bakış programında Gazeteci Yazar Esat Bindesen, İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Kardelen TV Genel Yayın Yönetmeni Soner İstanbullu'nun gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Terörle mücadelenin çok başarılı bir şekilde devam ettiğini dile getiren Akdağ, "Hiçbir zaman PKK bu kadar kısa sürede ağır tahribata uğramadı. 30 yıldan daha fazla geçmişi olan PKK terörü şu anda ciddi panik içerinde. Telsiz konuşmalarında çok ciddi tahribat verdiğimiz gayet açık ve net olarak belirtilmekte. Propaganda televizyonlarında teröristler kayıplarından dolayı ağlayınca yayınları yarıda kestiler" dedi.

HDP'ye oy veren önemli bir kitlenin barış gelecek huzur gelecek kan ve gözyaşı ortadan kalkacak diye oy verdiğini söyleyen Prof. Dr. Akdağ, "Kürtlerin önemli bir bölümü bunun için oy verdiler buna inandırdılar, buna bir takım medya organları tarafından algı operasyonu oluşturdular. Cici çocuk gelecek barış gelecek diye halkı inandırdılar. Tam tersi oldu. Dikkat edin PKK kendisi çatışmasızlık dönemini bitirdi, askerimizi şehit etti, polisimizi şehit etti barajlara saldırdı top yekün saldırıya geçti. Onunla beraber DAEŞ ve DHKP-C'de saldırıya geçti mutlaka bu örgütlerin yabancı istihbarat örgütleriyle ve kötü ülkeler ile ilişkileri var çünkü taşeron olarak kullanıyorlar." dedi.

EŞKİYANIN ELİNE MEMLEKET TESLİM EDEMEYİZ

"Terör örgütü ile çatışmasızlık dönemi vardı silahları bırakıp çıkmaları şartıyla bu süreç ilerliyordu onlar silahları bırakmak yerine tekrar silahlara sarıldılar" diyen Prof. Dr. Akdağ, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü; "Seçimlerden önce baskı yaptılar Suriye de ki durumu kendilerine bir fırsat olarak gördüler caniliklerine, hainliklerine, katilliklerine devam ettiler. Bu sefer oldukça sert bir kayaya çarptılar. Çünkü gerek milli güvenlik kurulunda, gerek hükümet neslin de çok iyi çalışmalar yapıldı. Gerek askerimiz gerek polisimiz istihbarat açısından istihbarat toplayacak insansız hava araçları anlık istihbarat gerçekleştirecek, korunaklı inşa edilmiş sığınakları yok edecek bombalar açısından müthiş bir hazırlık içerisindeydik. Hiç ummadıkları bir sonuçla karşılaştılar Bin 500'ün üzerinde zayiat verdiler. Bu devam edecek. Biz eşkıyanın eline memleketi teslim edemeyiz. Eşkıya silahını bırakacak ve çıkacak. Onların hiç kimseye insafı yok güya adlarına hareket ettikleri Kürt halkına insafı yok hiçbir kutsalları hiçbir ahlakları yok onlar için öldürmek oldukça basit götürürsün bir yerde 500 kilo patlayıcıyı koyarsın kaç kişi ölürse ölür terör örgütü sonuçta.

HDP'Lİ SEÇMENLERDE BU GERÇEĞİ GÖRECEK

HDP ye oy veren seçmenin aslında HDP'nin şirin gösterilen özgürlükçü gösterilen yüzünün arkasında terör örgütüne terör örgütü diyemeyen ancak baskıdan medet uman bir yapısının olduğunu Kürtlerin özellikle anlamış olması Türklerin arasından da oy verenlerin anlamış olması ben inanıyorum ki HDP'li seçmenlerde bu gerçeği görecek.

TÜRKİYE'DE KÜRT SORUNU YOK AMA TERÖR SORUNU VAR

Bizim gerçekten kalıcı bir biçimde güvenliği sağlamak için mücadeleye devam etmemiz gerekiyor. Şiddete başvurdular kendileri bilir devlet güvenliği sağlamak için ne gerekiyorsa yapar devletin buna gücü var. Biz şunu istemiyoruz neden 20 yaşında bir Kürt genci dağlarda hayatını kaybetsin onlarda bizim çocuklarımız biz silahlar bırakılsın biz o gençlerden eyleme karışmamış olanları yeniden topluma kazandırmaya gayret edelim çözüm süreci buydu. Çözüm süreci geçmişte Kürtlerin kimlikle ilgili geçmişte sıkıntı çekmiş olanların haklarıyla ilgili değil biz bunu onunla ilişkilendirmedik. Erzurum'a gelen şehitlerin çoğu Kürt çocuğuydu onlarda Mehmetçik onlarda bizim çocuklarımız Türkiye'de Kürt sorunu yok ama terör sorunu var.

BURAYI SURİYE'YE ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Öz yönetim diyorlar neyin öz yönetimi. belediye başkanı senden, milletvekili HDP'li, yönetimse sen yapıyorsun zaten. Anayasanın sana verdiği haklar çerçevesinde öz yönetim ne oluyor, öz yönetim şu burayı terör örgütü yönetsin, orada yapısal bir şiddet oluşturarak herkesi sindirmeye çalışıp devletin yerine buranın kaymakamı şu buranın savcısı hakimi de şu diye yönetmeye çalışıyorlar bu bir çılgınlık bu bir delilik burası Suriye mi, burayı Suriye'ye çevirmeye çalışıyorlar.

Adamlar baş belası onların ahlaki değeri, insana verdiği kıymet yok ki işin içine silah girerse devlette üzerine düşeni yapar. Bu millet kime güvenecek tabii ki devlete güvenecek bu mesele hemen çözülemeye bilir ama bu günkü baskı ortamı bu ağır insanların üstüne karabulut gibi çökmüş terör ortamı ortadan kaldırılacak." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel PKK Hiç Bu Kadar Ağır Tahribata Uğramamıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement