PKK'nın En Büyük Gelir Kaynağı Kaçak Sigara - Son Dakika
Güncel

PKK'nın En Büyük Gelir Kaynağı Kaçak Sigara

İstihbarat birimleri tarafından hazırlanan raporda, son dönemlerde hain saldırılarını artıran PKK'nın en önemli gelir kaynağının sigara kaçakçılığı olduğu vurgulandı.

26.09.2015 08:00  Güncelleme: 08:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de 2015'in ilk 8 ayında piyasa değeri 500 milyon TL olan 80 milyon paket kaçak sigara ele geçirildi. Terör örgütlerinin en önemli finans kaynağının kaçak sigara olduğu belirtildi.

8 AYDA AĞIR DARBE VURULDU

Yurt genelinde 2015 yılının ilk 8 ayında yapılan operasyonlarda sigara kaçakçılarına büyük darbe vuruldu. Operasyonlarda, piyasa değeri 500 milyon TL olan 80 milyon paket kaçak sigara ele geçirildi. Bu miktarın 5 milyon paketini İstanbul'da yakalanan sigaralar oluşturdu. İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de 2015 yılında düzenlediği 160 operasyonda 300 kişiyi gözaltına aldı.

YÜZDE 20'DEN YÜZDE 11'E İNDİ

İstihbarat birimleri, hazırladıkları raporlarında ilginç verilere ulaştı. 2013 yıllarında Türkiye'de satılan sigaraların yüzde 20'sinin kaçak olduğu, son yıllarda yapılan etkin operasyonlarla bu rakamın 2015 yılında yüzde 11'e kadar indiği belirtildi. Raporda, PKK başta olmak üzere terör örgütlerinin en önemli gelir kaynağının sigara kaçakçılığı olduğu vurgulandı.

YENİ ROTA: GÜRCİSTAN

Bulgaristan'da üretilen sigaralar Irak ve Suriye'ye ihraç ediliyor gibi gösterilerek Mersin Limanı'na, buradan da Suriye ve Irak'a gönderiliyor. Bu sigaraların çok az bir miktarı Suriye ve Irak'ta bırakılırken yükün büyük kısmı Türkiye'ye sokuluyor. Bazen de Irak'taki sigara fabrikalarından alınan kaçak sigaralar aynı yöntemlerle Van, Doğubayazıt gibi Doğu ve Güneydoğu'daki sınır bölgelerinden yurda sokuluyor. Kaçakçıların son dönemde kullandığı yeni rota ise Gürcistan. Bulgaristan veya başka bir ülkeden alınan sigaralar Gürcistan'a ithal ediliyor gibi gösterilip TIR'lara yüklenerek Sarp Sınır Kapısı üzerinden yurda sokuluyor. (Kaynak: Habertürk)

PKK\'nın En Büyük Gelir Kaynağı Kaçak Sigara

Son Dakika Güncel PKK'nın En Büyük Gelir Kaynağı Kaçak Sigara - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (104)

  • Zilan: Kürt halkı uyanıyor. Önümüzdeki 6 ay içinde en büyük düşmanları olan pkk ile mücadele etmek için dağlara çıkacak.devletin yapması gerekeni halk yapacak. Bu bir halk uyanışı olarak tarihe geçecek ve bunun adı 2. Kurtuluş savaşı olacak. 21 5 Yanıtla
    adamın biri: Ulan alfabede harf kalmadı neyapacaksaniz yapın bitsin 0 0
  • Efe: 6,50 den aşağı tekel yok,insanları kaçak içmeye siz zorluyorsunuz. 20 2 Yanıtla
  • levent3: ben içerim kardeş kimsede birşey diyemez. devlette ucuzlatsın bıraz vergi vergi nereye kadar 14 6 Yanıtla
  • lokman ergin: akp vatan ihanet etmiştir cumhur başkanı ve başbakan bakanlar vatana ihanetten yargılanmalıdır.. 4 14 Yanıtla
  • lanet olsun size: Resimlerde bile gorunce midem bulaniyor bu pkk li kurtlerden su kari musvettelerine bak dagda birer hayvandan farklari yok eninde sonunda geberiyorsunuz 12 5 Yanıtla
    mardin li hdp li: kurban ol onlara pislik 0 0
  • şoreş: kaçak sigaraya devam 10 6 Yanıtla
  • BİTLİSLİ : PRESTİGE 7 8 Yanıtla
  • urfali : pis yalancilar yobaz irec nasil bir duzenbaz fitne insan olamasiniz oylar hdp ye 6 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement