Putin Erdoğan'ı Çarlar Köyü'nde Konstantin Sarayı'nda Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Putin Erdoğan'ı Çarlar Köyü'nde Konstantin Sarayı'nda Ağırladı

Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Çarlar Köyü'nde tarihi Konstantin sarayında ağırladı.

09.08.2016 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki tarihi görüşmenin gerçekleştirildiği Saray'a dair ilk detaylar ortaya çıktı. Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı St. Petersburg şehri dışında "Çarlar köyü" olarak bilinen "Strelna" bölgesi içindeki Konstantin Sarayı'nda ağırladı.

UFAK BİR GECİKME YAŞANDI

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki görüşmenin TSİ 13.00 sularında başlaması bekleniyordu. Ancak kritik zirvede ufak bir gecikme yaşandı.

ÇARLAR KÖYÜNDE, KONSTANTİN SARAYINDA AĞIRLADI

Putin, Hürriyet'in haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı St. Petersburg şehri dışında "Çarlar köyü" olarak bilinen "Strelna" bölgesi içindeki Konstantin Sarayı'nda ağırladı. 1797 yılında Rus çarı Petro'nun emriyle inşa edilen saray daha sonra oğlu ve bir sonraki Rus Çarı olan Konstantin'e hediye edildi. Bu tarihten beri de adına Konstantin Sarayı deniyor.

ERDOĞAN GENİŞ BİR HEYETLE RUSYA'YA GİTTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Rusya'ya gitti.

Putin Erdoğan\'ı Çarlar Köyü\'nde Konstantin Sarayı\'nda Ağırladı

Son Dakika Güncel Putin Erdoğan'ı Çarlar Köyü'nde Konstantin Sarayı'nda Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement