Rotary İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Trafik Bilinci Çalışmaları Yapacak - Son Dakika
Yerel

Rotary İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Trafik Bilinci Çalışmaları Yapacak

Rotary İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Trafik Bilinci Çalışmaları Yapacak

Rotary 2440. Bölge Federasyonu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi toplumda trafik bilinçlendirme projeleri yapacak.

20.08.2015 18:54

Rotary 2440. Bölge Federasyonu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi toplumda trafik bilinçlendirme projeleri yapacak.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Dr. Reha Akın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'yu ziyaret ederek Rotary'nin Türkiye'deki ve Dünyadaki çalışmalarını anlattı. Dr. Akın, Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'de devrim yapacak "Akıllı Trafik Sistemi" çalışmalarına destek vereceklerini de söyledi. Ziyaretinde, bir milyon 200 bin üyesiyle Rotary'nin dünyanın en büyük sivil kuruluşu olduğuna değinen Akın, Türkiye'de de 7 bin 500 kişinin 3 federasyon ve 228 kulüp çatısı altında insanlar için faydalı çalışmalara imza attığını bildirdi.

Dönem Başkanlığını yürüttüğü 2440. Bölge Federasyonu'nun merkezinin İzmir olduğunu belirten Dr. Reha Akın, Federasyona bağlı Bursa, Balıkesir, Aydın, Denizli, Muğla ve Çanakkale'de bir e-clup olmak üzere 67 Rotary kulübünde 1708 Rotaryen olduğu bilgisini verdi. Dr. Akın, Bölgelerinde 18-30 yaş arasında gençlerin üye olduğu 43 Rotaract kulübünde 723 Rotaractor, 14-18 yaş arası gençlerin üye olduğu 16 Interect Kulübü'nde de 429 Interactor ve 108'de RCC (Rotary Toplum Birliği) üyesi olduğunu belirtti. Kendinden önce hizmet ilkesini benimseyen geniş bir aile olduklarına vurgu yapan Dr. Akın, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ile de bugüne kadar verimli iş birliklerimiz oldu. Bu iş birliklerinin devamını arzuluyoruz" dedi.

TRAFİK ÇALIŞMALARINIZA DESTEK OLALIM

Uluslararası Rotary'nin 2015-2016 Dönem Başkanı Ravi Ravindran'ın, "Hizmetleriniz dünyaya armağan olsun" sloganıyla hareket ettiklerini belirten Dr. Reha Akın, federasyon olarak da "Toplumda Trafik Bilinci Oluşturma" temasıyla çalışma yürüttüklerinin altını çizdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentte trafik bilinci oluşturmaya dönük çok güzel çalışmalar yaptığını vurgulayan Dr. Akın, Akıllı Trafik Yönetim Sistemi kurmak için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu kutladı. Projeyi yakından takip ettiklerini vurgulayan Dr. Akın, "Yürüttüğünüz çalışmalara destek vermek istiyoruz. Bölgemizdeki Rotary, Rotaract, Interact Kulüpleri ve RCC üyeleriyle birlikte trafik bilinci başta olmak üzere toplumsal içerikli her türlü çalışmanıza katkı koymak birlikte çalışmak isteriz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'da, rotaryenlerin çalışmalarını yakından takip ettiğini, küresel barış, sağlık ve eğitim alanındaki çalışmalarını takdirle karşıladığını dile getirdi. Gönüllü çalışmalar yürüten Rotaryenlere toplumsal gelişime sağladıkları katkıdan ötürü teşekkür eden Kocaoğlu, Rotaryenlerin sosyal projelerle dünya barışına da katkı sağladıklarını vurguladı.

İzmir Merkezli Rotary 2440. Bölge Federasyonu'nun dönem teması olarak trafik bilinci oluşturmayı seçmeleri nedeniyle Dr. Reha Akın'ı kutlayan Kocaoğlu, Dünyanın pek çok gelişmiş kentinde uygulanan akıllı, çevreci, engelli dostu 'Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi'ni Türkiye'de ilk kez İzmir'de devreye almak istediklerini söyledi. Projede ana amaçlarının kentteki trafik akışını düzene oturtmak olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "İhaleye çıkan projemiz devreye girdiğinde kentimizde akıllı kavşaklarla trafik akışı düzene girecek. Sürekli denetim olacak. Yakıt sarfiyatı düşecek ve kazalar azalacak. Bu projenin tam anlamıyla amacına ulaşması için toplum destek çok önemli. Rotary Federasyonu ile birlikte bu projede dahil her türlü ortak çalışma yapmak isteriz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rotary İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Trafik Bilinci Çalışmaları Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement