Lavrov'un "Türk Askerlerine Suriye Saldırdı" Sözleri Çeviri Hatası Çıktı - Son Dakika
Güncel

Lavrov'un "Türk Askerlerine Suriye Saldırdı" Sözleri Çeviri Hatası Çıktı

Rus Bakan Lavrov'un 4 askerimizin şehit düştüğü saldırıyla ilgili söylediği "Bu, Suriye'nin silahlı kuvvetleri tarafından yapılan bir saldırıdır" sözlerinin çeviri hatası olduğu ortaya çıktı.

01.12.2016 12:55  Güncelleme: 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Antalya'da, Türkiye-Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu 5'inci Toplantısı kapsamında bir araya geldi.

"TÜRK ASKERLERİNE SALDIRIYLA İLGİMİZ YOK"

İki bakanın düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, 24 Kasım'da Türk askerlerine Suriye'de savaş uçakları tarafından açılan ateşle ilgili "Suriye'nin silahlı kuvvetleri tarafından yapılan bir saldırıdır. Bizim Rusya Federasyonu olarak bununla hiçbir ilgimiz yoktur" dedi. El Bab bölgesindeki saldırıda 4 Türk askeri şehit olmuştu.

"LAVROV'UN SURİYE SÖZLERİNDE ÇEVİRİ HATASI YAPILDI"

Ancak bu açıklamanın hemen ardından Dışişleri kaynaklarından yapılan bilgilendirmeye göre Lavrov'un sözlerinde çeviri hatası yapıldı. Yapılan yeni açıklamaya göre Lavrov şu sözleri söylemiş:

"El Bab saldırısını ne Rusya ne de Suriye rejimi yapmıştır."


"DIŞ TİCARET HACMİMİZ DÜŞÜYOR, BUNU DÜZELTMELİYİZ"

Lavrov konuşmasının devamında, "Dış ticaret hacmimiz düşüyor ve bunu düzeltmemiz lazım. Lojistik konularını ele aldık. Bundan sonraki aşamada yaptırımların sürekli bir şekilde ortadan kaldırılması konusunda da hemfikir olduğumuzu görüştük." açıklamasında bulundu.

Düzenlenen ortak basın toplantısında Çavuşoğlu'nun sözleri ise şöyleydi:

"Rusya'nın Karabağ sorunlarını çözme iradesine saygı duyuyoruz. Suriye Irak Akdeniz bu konulardaki işbirliğimiz iki ülkenin ilişkileri için çok önemli. Biz de Sergey ile her platformda bir araya geliyoruz. Göstermelik değil. Suriye'deki durum ortada. Gözyaşı var. İnsani yardımların ulaştırılması lazım.

"RUSYA'YLA ORTAK BİR ANLAYIŞIMIZ VAR"

Suriye'nin toprak bütünlüğü anlamında Rusya'yla ortak bir anlayışımız var. Siyasi çözüme inanıyoruz. Bugün bu irademizi bir kez daha ortaya koyduk.

Türk Akımı ve Akkuyu projeleri çok önemli. Enerji anlamında iki ülke için çok önemli projeler. Biz Rusya ile işbirliğimizin gelişerek devam etmesi hem bizim ülkelerimize hem bölgeye olumlu etkileyecektir. Değerli dostum Sergey ile dün akşamdan beri bu konuları konuşuyoruz. Amacımız iki halkın yararına adımlar atmaya devam etmektir."

Lavrov\'un "Türk Askerlerine Suriye Saldırdı" Sözleri Çeviri Hatası Çıktı

Son Dakika Güncel Lavrov'un 'Türk Askerlerine Suriye Saldırdı' Sözleri Çeviri Hatası Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement