Sağlık Bakanı Müezzzinoğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Müezzzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Balkanların neresine giderseniz gidin, hangi coğrafyaya giderseniz gidin emniyet adresi Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmuştur" dedi.

07.03.2015 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Balkanların neresine giderseniz gidin, hangi coğrafyaya giderseniz gidin emniyet adresi Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmuştur" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Ataköy'de bir otelde "Batı Trakyalı Sağlık Çalışanları" ile kahvaltıda bir araya geldi.

Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, dünyanın değişik ülkelerinde ve alanlarında sınır ötesindeki başarılarıyla Batı Trakya'yı temsil ettiklerini söyledi.

Çocukluğunun geçtiği köyün sokaklarıyla ilgili anılarını anlatan Müezzinoğlu, köyünün hayat felsefesine kattığı değerlerin bugüne gelişinin özünü oluşturduğunu kaydetti.

Batı Trakyalı olarak onur ve gurur duyduğunu ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Yine anavatana diyerek her zaman sıcak bağrını gördüğümüz, gönülden kabullenilen bir anayurt insanına da Batı Trakyalılar olarak hep borcumuz ve sorumluluklarımız var. 1920'lerden bu yana baktığımızda tarihi geçmişi çok daha gerilere götürebiliriz ama özellikle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, bu ülke insanına inancını, güveninin temsili, her bir taraftan işgal edilmiş bir vatan. Bölünmek ve parçalanmak istenen bir millet ve devlet. Buna itiraz ve isyan eden, bu itirazını ve isyanını milletine inanarak, güvenerek, milletinin fıtratına, değerlerine inanarak, 'Egemenlik kayıtsız şartsız millettindir' diyerek, 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığı o milli mücadele ruhuna ve ya 'Ya istiklal ya Ölüm' ruhuna baktığımızda, bu millete olan inancı ve güveni yatmakta."

O süreçte Rusların, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Fransızlar ile İngilizlerin güneyde, Yunanlıların ise Ege'den ülkeyi her bir tarafından işgal ettiğini anlatan Müezzinoğlu, "Ama bir millet ki, bir lider ki; bir mücadeleyi kanı ve canı pahasına, değerleri pahasına müthiş bir ruhla veriyor. Hemen peşinden kurduğu genç cumhuriyete de o cumhuriyetin nesillerine de 'Bu millete muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir yer yakışır' diyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Emniyet adresi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir"

O cumhuriyetin sınırları dışında kalanların gönlünde hep bir emniyet adresinin olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, "Balkanların neresine giderseniz gidin, hangi coğrafyaya giderseniz gidin emniyet adresi Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmuştur" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Etiyopya, Cibuti, Somali, Pakistan'ı ziyaret ettiğini, buralarda da emniyet ve güvenin adresinin Türkiye Cumhuriyeti ile Türk milletinin olduğunu belirterek, Batı Trakyalılar olarak anavatana bakışlarının, irtibatlarının farklı olduğunu dile getirdi.

Batı Trakyalı olarak şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin Sağlık Bakanı ve Türk milletinin milletvekili olduğunu aktaran Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sağlık Bakanı olarak ister Amerika ister Yunanistan veya diğer ülkeler olsun, cebimdeki diplomatik pasaportla o ülkelere giderken duyduğum huzur veya güven, ceketimi alıp da kaçarak Meriç'i geçtiğimde duyduğum güvenden daha güçlü değil. Yani o ceketi alıp da 'Ben anavatana gidiyorum. Türk milletinin bağrına gidiyorum' derken duyduğum güvenin derinliği, bugün cebimdeki diplomatik pasaportla duyamadığım kadar güçlü ve derin. Bu Türk milletinin, sınırlar ötesindeki kardeşlerine bıraktığı emanettir, bıraktığı o duygunun güçlü oluşudur. O nedenle Batı Trakya ve Balkanlardaki kardeşlerimiz hiç tereddütleri olmasın. Anavatan var olduğu sürece, oradaki dinamikleri, zaman zaman zorlukları, sıkıntıları da olsa ileriye umutla, geleceğe güvenle bakma adına inanıyorum ki evlatlarına bunu gelecek nesillere güçlü bir şekilde aktaracaktır."

"Biz bu ağrıyı, sancıyı seviyoruz"

İnsanın bir uzvunu ya da organını kaybettiğinde bunun sancısını çekmesinin tıpta "fantom ağrısı" olarak ifade edildiğini belirten Müezzinoğlu, "Balkanlar, Batı Trakya bu milletin fantom ağrısıdır. Bu ağrı, her ne kadar o uzuv fiilen olmasa bile onun varlığını asla unutmamıştır, unutmayacaktır. O ağrıyı yaşadığı sürece taşımaya da devam edecektir, hiç bir ağrı kesici de bu ağrıyı dindirmeyecektir. Biz bu ağrıyı, sancıyı seviyoruz" diye konuştu.

"Hangi siyasi görüşten olursak olalım, hangi yaşam felsefesinin mensubu olursak olalım biz Batı Trakyalıyız" diyen Müezzinoğlu, geleceğe Batı Trakyalı olarak yürüyeceklerini bildirdi.

Birlik ve beraberliğin güçlendirilmesinin önemine değinen ve Batı Trakya ruhuna sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Müezzinoğlu, "Biz Türk olmaktan onur ve gurur duyuruyoruz. Müslüman olmaktan onur ve gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.

Toplantıya, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Tane Mustafaoğlu, SYRIZA Partisi'nden milletvekili seçilen Hüseyin Zeybek ile Batı Trakya'dan gelen sağlıkçılar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Müezzzinoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement