Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcıları - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcıları

Dr. M.Ertuğrul Eğin, Dr. Ömer Faruk Erbay ve Sağlık Hizmetleri Planlama Daire Başkanı Avşar Arslan Manisa'nın devam eden hastane inşaatları ve mevcut hastaneleri üzerine incelemelerde bulundular.

31.05.2016 10:10

Sağlık Bakanlığı heyetine iştirak eden Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ayhan Korkmaz, yapılan değerlendirmenin Kamu-özel ortaklığıyla yapılan Manisa Şehir Hastanesi, Merkezefendi Devlet Hastanesi İnşaatı, Ruh Sağlığı Hastanesi, planlama aşamasındaki Salihli Devlet Hastanesi ve Kula Devlet Hastaneleri'ni kapsadığını belirttiler.

Manisa'nın bugün ve ilerleyen yıllardaki sağlık hizmetleri ihtiyacı için İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı ile koordinasyonlu bir şekilde hizmet yürüttüklerini belirten Genel Sekreter Korkmaz Manisa'nın sağlık yatırımlarının yolunda gittiğini ve yapılan değerlendirmenin Manisa'da sağlık hizmetlerine gelecek oluşturması açısından büyük önem taşıdığı bilgisini verdi.

Manisa'nın Türkiye'nin 14. büyük ili ve Ege Bölgesinde ikinci büyük sanayi kenti olduğuna dikkat çeken Korkmaz, Salihli, Akhisar, Turgutlu, Soma, Alaşehir gibi büyük ilçelerin Türkiye'deki 3-4 ilden daha büyük nüfusa sahip olduğunu, dolayısıyla ilimiz sağlık hizmetleri rakamları göz önünde bulundurulduğunda planlamaların da buna göre yapılması gerektiğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığımız her geçen yıl nüfusu artan ve aynı zamanda bölgesine de hitabeden Salihli ilçemiz için yeni bir hastane planlamakta. İnşallah önümüzdeki yıllarda Salihli büyük bir hastaneye kavuşmuş olacak. Sağlık Bakanlığı heyetince yerinde incelenen bir başka hastanemiz ise Kula Devlet Hastanesi. Kula ilçemizin sağlık ihtiyaçlarına göre düzenlenen yeni hastane bakanlığımızca yatırım planına alınmıştır.

12 ilin ruh sağlığına hizmet veren Ege Bölgesi'nin tek Ruh Sağlığı Hastanesi olan Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin ve Ahmetli İlçe Ünitesi'nin 15 ayrı dağınık bloklardan oluşan yapısının toparlanarak tek kampus içerisinde yer alan yeni bir hastane planlandığı bilgisini veren Genel Sekreter Korkmaz Sağlık Bakanlığı inceleme heyetine ve yakın ilgilerinden dolayı tüm vekillerimize teşekkür ediyorum dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement