Sahillere Atılan Çöpler Sanat Eserine Dönüşecek - Son Dakika
Yerel

Sahillere Atılan Çöpler Sanat Eserine Dönüşecek

Volkan Poliçe - Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri çevre kirliliğine dikkati çekmek amacıyla, "Akdeniz'den gelen atık sanat" teması adı altında sahillerden topladıkları katı atıkları sanat eserlerine...

08.03.2013 11:36

Volkan Poliçe - Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri çevre kirliliğine dikkati çekmek amacıyla, "Akdeniz'den gelen atık sanat" teması adı altında sahillerden topladıkları katı atıkları sanat eserlerine dönüştürerek sergiye sunacak.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, topluma öncülük etmek ve farkındalık oluşturmanın Güzel Sanatlar Fakülteleri'nin görevi olduğunu söyledi. Bu amaçla birçok sosyal proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Sarı, son olarak katı atıkları sanat eserine dönüştürecek bir proje üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Yaklaşık 100 öğrenci ve öğretim üyesinin son bir yılda Kemer, Konyaaltı ve Lara sahillerinden çöp, plastik, ağaç parçaları ve metal atık topladıklarını belirten Sarı, "Toplanan bu katı atıkları, farklı bölümlerden öğretim üyeleri ve öğrenci arkadaşlarla sanat eserlerine dönüştüreceğiz. Bu çalışmaların asıl amacı ve özü çevre kirliliğine yönelik farkındalık oluşturmak, çevre kirliliğiyle ilgili toplumda bilinç sağlamak" dedi.

Sarı, atıklardan elde edilecek eserlerin sergiye sunulacağını, serginin özellikle ilköğretim ve lise öğrencileri tarafından ziyaret edilmesinin hedeflendiğini dile getirdi.

-"Farkındalık oluşturmak sanatçıların görevi"-

Proje Koordinatörü Leyla Kumbul ise yaklaşık bir yıldır proje üzerinde çalıştıklarını, bu süre içinde sahillerde biriken çöpleri topladıklarını anlattı. Kumbul, topladıkları çöpleri fakülteye getirerek birer sanat eserine dönüştürmek üzere çalışmalara başladıklarını belirterek, toplanan yaklaşık yarım ton çöplerden çeşitli hayvan figürleri ve tablolar yapılacağını kaydetti.

Projede 21 öğrencinin yer aldığını ve herkesin kendi alanında kendi düşünsel farkındalığını oluşturacağına değinen Kumbul, "Burada topluma mesaj vermek ve farkındalık oluşturmak sanatçının görevidir" diye konuştu.

Kumbul, çöplerden oluşacak sanat eserlerinin, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda sergileneceğini bildirdi.

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sahillere Atılan Çöpler Sanat Eserine Dönüşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement