Sait'ten 5 Günde 3 Ülke Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Sait'ten 5 Günde 3 Ülke Ziyareti

Sait, Çiçekle Makedonya ve Arnavutluk'a ardından Rusya'nın özerk bölgesi Tataristan'a gidecek

24.11.2014 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir milletvekili, Dışişleri komisyon üyesi ve parlamentolar arası Arnavutluk dostluk grubu başkanı Rifat Sait, önce TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile birlikte 4 günlük bir resmi ziyaret için Makedonya ve Arnavutluk'a, ardından bir günlük bir ziyaret için Rusya'nın özerk bölgesi Tatatistan'a gidecek. 23 Kasım Pazar günü başlayan ziyaretler, 27 Kasım Perşembe günü sona erecek.

Ziyaret kapsamında Makedonya Meclis Başkanı Trajko VELJANOSKİ, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorgi IVANOV, Arnavutluk Parlamentosu Başkanı Ilir META, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar NISHANI, Arnavutluk Başbakanı Edi RAMA, Durres (Dıraç) Belediye Başkanı Vangjush DAKO, Arnavutluk- Türkiye Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Blendi KLOSI ile görüşmeler yapacaklar. TBMM heyeti aynı zamanda Makedonya ve Arnavutluk'taki TİKA ve Yunus Emre Kültür merkezlerini ziyaret edecekler.

Heyet bölgedeki Türk STK temsilcileri ve muhalefet partilerinin temsilcileriyle de görüşmeler yaptıktan sonra 26 Kasım Çarşamba akşamı Ankara'ya dönecekler.

Rifat Sait, aynı gün hiç durmaksızın İstanbul üzerinden Rusya'nın özerk bölgesi Tataristan'ın başkenti Kazan'a geçecek. Sait, 27 Kasım Perşembe günü resmi davetli olduğu Tataristana gidecek. Sait, burada düzenlenecek Avrasya kongresine katılacak. Burada bir konuşma yapacak olan Sait, aynı gün yurda dönüş yapacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sait'ten 5 Günde 3 Ülke Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement