Şanlıurfa'daki Seçim Gerginliği - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'daki Seçim Gerginliği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: (2) "İsminde barış ve demokrasi bulunan siyasi partinin bu kavramların gereği çerçevesinde hareket etmesinin doğru olacağı inancı içerisindeyim" "Hiçbir AK Parti'li seçimi kaybetse de kazansa da bu olaylara karışmamıştır"

03.04.2014 14:56

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "İsminde barış ve demokrasi bulunan siyasi partinin bu kavramların gereği çerçevesinde hareket etmesinin doğru olacağı inancı içerisindeyim" dedi.

Çelik, düzenlediği basın toplantısında, seçim sonrası Birecik, Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerinde çıkan olaylara değindi.

Seçim döneminde milli iradenin sesinin çıkması gerektiğini vurgulayan Çelik, söz konusu ilçelerdeki vatandaşların 28 Mart Cuma gününden itibaren darp ve tehdit edildiğini savundu.

Milletin kargaşa peşinde olmadığını vurgulayan Çelik, "Yüreği yetiyorsa Suruç, Viranşehir ve Ceylanpınar'da özgür bir seçim yapalım bakalım, Bu tehditlerden arınmış bir seçim ortamını gerçekleştirelim bakalım, milletimiz ne diyecek" diye konuştu.

Hükümetin çıkardığı teşvik yasasıyla kentteki 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer kalmadığını aktaran Çelik, şöyle konuştu:

"Buradan sesleniyorum, bu görüntüyü Türkiye'ye verenler Viranşehir'e hangi yatırımcıyı getireceklerdir. Hangi yatırımcıyı getirmek için bizim aracı olmamızı beklemektedirler. Ülkemiz ve bölgemiz için huzur çok önemlidir. Şanlıurfa için çok çok önem arz etmektedir. O huzur ortamıdır ki buraya yatırımları getirecek, burada kalkınmayı ve istihdamı gerçekleştirecek. Binlerce iş bekleyen Viranşehirli kardeşimin iş umudu olacak. Ama ne yazık ki Türkiye'ye verilen görüntüler hiç de iç açıcı olmamıştır. Bizim bu konudaki gayretlerimizi çok daha zora sokacak bir tablo arz etmektedir."

Seçim sonuçlarının açıkça ortada olduğunu dile getiren Çelik, yenilgiye de mazeret uydurulmaması gerektiğini aktardı.

Mağlubiyetin demokratik bir duruşla kabullenilmesi gerektiğine dikkati çeken Çelik, çıkan olaylarda zarar gören kamu binaları ve iş yerlerinin fotoğrafını basınla paylaştı.

Şanlıurfa'nın kalkınması için çalıştıklarını anlatan Çelik, "Biz savaşa değil bu ilçelerimizde seçime gittik. Seçimde birileri belediye başkanı olacak. Kim meşru zemin içerisinde belediye başkanı olursa onlara başarı dileklerimizi iletmemiz gerekiyor. Şanlıurfa'da hangi parti olursa olsun el ve gönül birliği yaparak dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor" dedi.

Yaşanan olayların bazı çevreler tarafından yanlış aktarıldığını ileri süren Çelik, şunları kaydetti:

"Çok net ifade ediyorum, BDP ve bu partiye mensup arkadaşların gereksiz tahrik edilmesi neticesinde bu müessif olaylar yaşanmıştır. Açıkça ifade ediyorum; hiçbir AK Parti'li seçimi kaybetse de kazansa da bu olaylara karışmamıştır. Sükunetle seçimin neticelerini takip etmiştir. İsminde barış ve demokrasi bulunan siyasi partinin bu kavramların gereği çerçevesinde hareket etmesinin doğru olacağı inancı içerisindeyim. Bu olaylara kamuoyunun da bizlerin de prim vermeyeceğini bir kez daha ifade ediyorum."

Oy pusulalarının yakıldığı iddiası

Bir gazetecinin, "çöplerde yakılan ve yırtılan oy pusuluları bulunduğu yönünde" iddiaları sorması üzerine Çelik, sandıkta oy kullanan seçmen sayısının, oy kullanan kişi sayısının ve iptal sayılarının ortada olduğunu, bu durumların itirazlarla kontrol edilme imkanının bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin her yerinde itirazların bulunduğunu belirten Çelik, hak arama yolunun tahrik, molotofkokteyli ve silah olmadığını ifade etti.

"Seçim torbalarını güvenlik güçlerinin taşıdığı" yönünde iddiaların hatırlatılması üzerine Çelik, şunları kaydetti:

"Sandığın emniyeti ve taşınması noktasında güvenlik güçlerimiz kime ne görev verildiyse yerine getirmişlerdir. Ama sandık başkanı muhakkak yanlarındadır. Sandık görevlileriyle birlikte getirmişlerdir. Bu görevi yerine getirmekle görevli güvenlik güçleridir. Güvenlik güçlerinin torbaların seçim kuruluna ulaşması noktasında gayret göstermesi sandık güvenliği açısından doğrudur. Bunun dışındakiler duyumlara dayalı sözlerdir."

Toplantıya, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, resmi olmayan sonuçlara göre Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Celalettin Güvenç, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez de katıldı.

- Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'daki Seçim Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement