Şanlıurfa Kızılay Başkan Vekili Kınık: Terör Mağduru Ailelere Kızılay Kart Dağıtıyoruz - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Kızılay Başkan Vekili Kınık: Terör Mağduru Ailelere Kızılay Kart Dağıtıyoruz

Şanlıurfa Kızılay Başkan Vekili Kınık: Terör Mağduru Ailelere Kızılay Kart Dağıtıyoruz

Kızılay Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, Güneydoğu'daki terör mağdurlarına yönelik 'Kızılay Kart' uygulanmasını başlattıklarını söyledi.

28.02.2016 16:02

Kızılay Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, Güneydoğu'daki terör mağdurlarına yönelik 'Kızılay Kart' uygulanmasını başlattıklarını söyledi. Kınık, aylık 120 lira yüklenen kartların 34 bölgede 5 bin 100 aileye dağıtımına başlandığını açıkladı.

Kızılay Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, Şanlıurfa'da düzenlenen bölge toplantısına katıldı. Kızılay'ın son dönemde yaptığı çalışmaların ele alındığı ve bölge illerinin Kızılay şube başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Kerem Kınık, Türkiye genelinde 677 şubelerinin bulunduğunu ve oluşturdukları 17 ayrı bölgede toplantılar yaptıklarını söyledi. Suriye'de olası bir göç dalgasına karşı 2 ayrı bölgede kurulan çadır fabrikasında 50 bin çadır stokunun hazır olduğunu belirten Kınık şunları söyledi: "Bu toplantılardaki amacımız; 2016-20 yılları arasında Kızılay'ın gerçekleştirmeyi hedeflediği stratejik planlarını, hedef ve eylemlerini şubelerimizle paylaşıyoruz. Kızılay bu bölgede pek çok çalışma yürütüyor. Özellikle terör mağduru vatandaşlarımıza yönelik yardımlarımız devam ediyor. Aralık ayından bu yana bölgede insani yardım için 2 lojistik üssü tespit ettik. Bunlardan biri Siirt, diğeri Diyarbakır'dır. Terör nedeniyle çatışmalardan mağdur olmuş vatandaşlarımıza ulaşıp bu vatandaşların ihtiyaçlarını şubelerimiz aracılığıyla ihtiyaçlarını belirliyoruz. Şu ana kadar 6 bin terör mağduru aileye ulaştık ve bu ailelere gıda paketi 10 bin civarında battaniye dağıttık. Yine ilk defa bölgede bir 'Kızılay Kart' uygulaması başlattık ve bu kredi kartlara aylık 120 lira yüklenerek, 34 bölgede 150'er aile olmak üzere 5 bin 100 aileye Kızılay kartın dağıtımını gerçekleştiriyoruz."

SIĞINMACILARA GÜNDE 20 TIR YARDIM YAPILIYOR

Suriye'den göç edenlere günde 20 TIR yardım malzemesi gönderdiklerini anlatan Kınık, Suriye'de özellikle Rusya'nın hava saldırıları sonucu Türkiye'ye doğru göç dalgalarıyla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. Halep- Azez hattında ve Bayırbucak Türkmen bölgesinde ciddi bir nüfus hareketi görüldüğünü anlatan Kınık, şöyle devam etti:

"Suriye içerisindeki Bayırbucak, Azez ve Halep hattı üzerinden Suriye'ye Türk Kızılay'ı her gün ortalama 20 TIR insani yardım sevkiyatı yapıyor. Türkiye'de 3 bölgede mültecilere yönelik toplum merkezi açtık ve bunlardan birisi de Şanlıurfa'da yer alıyor. AB'den aldığımız yaklaşık 38 milyon Euro bir kaynakla bu toplum merkezlerinin sayını 16'ya çıkarmayı hedefliyoruz. Önceden yurtlarını terk eden yaklaşık 300 bin insan tekrar Türkiye'ye gelmeye başladı. Bazı sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak, Suriye'deki 2 sınırda yaklaşık 10 kamp tesis edildi. Bu kampların altyapıları hazırlandı. Kamplara 2 bin Kızılay çadırı gönderdik ve çadır sevkiyatımız halen devam ediyor. Şu an ilan edilen bir ateşkes çağrısı oldu. Bu çağrıyla savaşın biraz azalmasını bekliyoruz."

"GÖÇE KARŞI 50 BİN ÇADIR STOĞUMUZ VAR"

Kızılay Genel Başkanı Vekili Kerem Kınık, Kızılay'ın özellikle deprem sonrası görmeye sıklıkla alıştığımız ve tartışmalara yol açan çadırlarının yenilendiğini belirterek, "Ankara Etimesgut ve Erzincan olmak üzere 2 tane çadır üretme tesislerimizde günlük 600 çadır üretiliyoruz. Türkiye içerisindeki afet olaylarına karşı 50 bine yakın çadır stokumuz var. Çadırlarımızı güncellemek açısından Suriye içerisine gönderiyoruz ve yenilerini üreterek depolarımızı doldurmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede Suriye içerisindeki yeni bir göç dalgasına karşı hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Kızılay Başkan Vekili Kınık: Terör Mağduru Ailelere Kızılay Kart Dağıtıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement