Şarkışla'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şarkışla'dan Kısa Kısa

Şarkışla'da, ilçede yapılması planlanan çalışmalarla ilgili istişare toplantısı düzenlendi.

04.04.2015 16:59

Şarkışla'da, ilçede yapılması planlanan çalışmalarla ilgili istişare toplantısı düzenlendi.

Şarkışla Belediye misafirhanesinde düzenlenen toplantıda, ilçeye gelen gurbetçilerin ilçede daha iyi vakit geçirmeleri için ne tür çalışmalar yapılması gerektiği görüşüldü.

Kaymakam Davut Gül, toplantıda yaptığı konuşmada, yapılması planlanan çalışmalarda herkesin elinden gelen çabayı göstermesi gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ise ilçenin daha yaşanılabilir hale getirilmesi, sosyal faaliyet alanlarının genişletilmesi, trafik, yol, kaldırımların yapılması gibi birçok alanda çalışma yürütmeyi planladıklarını  belirtti.

İlçeye tatile gelen gurbetçilerin daha keyifli vakit geçirebilmeleri için özel gün ve geceler düzenlenmesinin de planlandığını dile getiren Oğuz, "Gurbetçilerin bizlerden bekledikleri tek şey memleketlerine geldiklerinde güler yüzlü karşılanmak, eğlenebilecekleri alanların olması, sosyal aktivitelerin oluşturulması" diye konuştu.

Oğuz, ilçede yaşanan araç parkı ve kaldırım işgalleriyle ilgili alınması gereken tedbirlere de değindi.

Toplantıya, Cemel Belde Belediye Başkanı Hakverdi Bulut, eski belediye başkanları, esnaf odaları, şoförler odası, iş adamları, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti ilçe başkanları ve muhtarlar katıldı.

"İletişim Ailede Başlar" konulu konferans

Şarkışla Kaymakamlığınca "İletişim Ailede Başlar" konulu konferans düzenlendi. Seyfettin Soysal Konferans Salonu'nda verilen konferansa iletişim uzmanı ve araştırmacı yazar Fatih Akbaba, konuşmacı olarak katıldı.

Akbaba, katılımcılara sorunları çözme noktasında iletişim kurmayı denemeleri gerektiğini söyledi.

Sosyal medya kaynaklı boşanmaların arttığını belirten Akbaba, "Kırıcı, yıkıcı ve yaralayıcı sözlerden uzak durmalıyız. Bir olay olduğunda önce kendimizi sorgulamalıyız. Mutsuz ve yalnız bir gelecek istemiyorsak eşimizi yargılayarak yıpratmamalıyız. Gerçek mutluluk zihinsel sadakatten geçer" diye konuştu.

Akbaba, konuşmasının sonunda konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Konferansa ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şarkışla'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement