Savaşın Acı İzini Yüzünde Taşıyor - Son Dakika
Yerel

Savaşın Acı İzini Yüzünde Taşıyor

Suriye'de süren iç savaşta evlerine bomba isabet etmesi sonucu çıkan yangında ağır yaralanan ve Türkiye'de gördüğü tedavi sayesinde ölümden dönen 4 yaşındaki Evin'in yanan yüzünde savaşın acı izlerini görmek mümkün Yaşadığı sıkıntılı günleri unutmak isteyen Evin, yanık izlerinin giderilmesi için yetkililerden.

09.11.2014 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SELMAN TÜR - Suriye'de süren iç savaşta evlerine isabet eden bomba nedeniyle çıkan yangında ağır yaralanan ve getirildiği Türkiye'de ölümden dönen 4 yaşındaki Evin'in yanan yüzünde savaşın izlerini görmek mümkün.

Suriye'nin Kamışlı kentinde oturan Hacıibrahim ailesinin evine 4 ay önce isabet eden bomba nedeniyle çıkan yangında, 4 yaşındaki Evin Hacıibrahim'in yüzü ve vücudunun büyük bir bölümü yandı.

Olayın meydana geldiği sırada evde olmayan baba Rezan Hacıibrahim, eve geldiği sırada acı manzara ile karşılaştı. Alevler arasında kalan kızının yandığını gören baba Hacıibrahim'e Kamışlı'daki hastane yetkilileri, tedavi için kızını ya Türkiye'ye ya da Irak'a götürmesini istedi.

Bunun üzerine Hacıibrahim ailesi, 4 yaşındaki kızlarının tedavisi için çok zor koşullarda sınırı geçerek Türkiye'ye sığındı. Ağır yaralı olan Evin, Mardin'in Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Malatya'ya, ardından Adana'ya sevk edildi.

Aylar süren tedavinin ardından ölümden dönen Evin'in yüzünde savaşın izleri hala duruyor. Yüzü çok kötü bir şekilde yandığı için aynaya baktığında korkan Evin, yanık izlerinin giderilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Baba Hacıibrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed'in bombalarının evine isabet ettiğini, evde bulunmadığı sırada yaşanan olayda kızı ve eşini komşularının kurtardığını anlattı.

Ağır yaralanan Evin'i kurtarmak için Türkiye'ye geldiklerini dile getiren Hacıibrahim, şöyle konuştu:

"Yangında kalan kızım tepeden tırnağa yandı. Kamışlı'daki hastaneye gittik. Bize Türkiye ya da Irak'a gitmemiz gerektiğini, aksi taktirde kızımın öleceğini söylediler. Uzun uğraşlar sonucunda Türkiye sınırından geçebildik. İlk olarak yetkililer bizi Nusaybin'deki hastaneye götürdü. Durumu ağır olduğu için Malatya'ya sevk edildik. İki ay boyunca kızım Malatya'da tedavi gördü. Daha sonra 40 gün boyunca Adana'da hastanede kaldık. 20 gün önce de Batman'a döndük."

Kendi yüzünden korkuyor

Yetkililerden yardım beklediğini dile getiren Hacıibrahim, kızının yaşanan olaydan sonra kimseyle konuşmak istemediğini anlattı.

Daha önce yüzünün tüm bölgesinin sargılı olduğunu kaydeden Hacıibrahim, "Bacağından alınan parçayla yüzünün bir kısmına tedavi yaptılar ama hala kızım aynaya baktığında yüzünden korkuyor. Kızımın eski yüzüne kavuşması için Türkiye'de yetkililerinden yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Hacıibrahim, İzmir'de özel bir hastanenin yüz nakli yaptığını, ancak bunun için 15 bin liraya ihtiyaçları olduğunu bildirdi.

Hastane yetkilileri ile görüştüğünü kaydeden Hacıibrahim, hastanenin masrafların 7 bin 500 lirasını karşılayacağını, geriye kalan 7 bin 500 lirayı bulduğu takdirde ameliyatı yapabileceklerini kendisine ilettiklerini kaydetti.

Hacıibrahim, "Kızımın tedavisi için 7 bin 500 liraya ihtiyacımız var. Allah için bize yardım edin. Tek dileğim kızımın sağlıklı bir şekilde gülmesini görmek" dedi. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Savaşın Acı İzini Yüzünde Taşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement