Şeb-i Arus İstanbul töreninin biletleri tükeniyor - Son Dakika
Güncel

Şeb-i Arus İstanbul töreninin biletleri tükeniyor

Şeb-i Arus İstanbul töreninin biletleri tükeniyor

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 741. Ölüm yıldönümü "ŞEB-İ ARUS" bu yıl da İstanbul'da anılacak.

11.12.2014 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 741. Ölüm yıldönümü "ŞEB-İ ARUS" 13 Aralık'ta Sinan Erdem Spor Salonu'nun ev sahipliğinde ilk kez Avrupa Yakası'nda 13 Aralık Cumartesi akşamı gerçekleşecek.

SANATÇILAR İLAHİ SÖYLEYECEKLER

Şeb-i Arus İstanbul merasiminde Taşkın Sabah orkestrası eşliğinde " Yavuz Bingöl, Mustafa Ceceli, Alişan, Yusuf Güney ve Sami Özer" semazen gösterilerine, bu gece için özel olarak hazırlanmış oldukları ilahilerle eşlik edecekler.

Yavuz Bingöl bu gece için özel olarak bestelediği Mevlana'nın etme parçasını seslendirecek.

CUMHURBAŞKANI KATILIYOR

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, siyaset ve spor camiasının önde gelen isimleri ile beraber dünyanın dört bir yanından da önemli siyaset adamları katılacak. Recep Tayyip Erdoğan bu gece de şu sıralar gündemde olan Yavuz Bingöl ile ilk defa bir araya gelmiş olacak.

Geçen sene programda ilahi söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sene aynı surprizi yapacağı bekleniyor.

Şeb-i Arus İstanbul 2013'ten görüntüler için tıklayın...

Ayrıca gece de Karadağ'dan Başbakan Yardımcısı RAFET HÜSOVİÇ, Meclis Başkanı, Makedonya, Kosova, Bulgaristan ve Yunanistan'dan da milletvekili, belediye başkanı, din adamı gibi çok sayıda kişi hoşgörünün temsilcisi Mevlana'nın vuslat gecesinde İstanbul'da bir araya gelecek.

SANATÇILAR ÜCRET ALMIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Tokhayder himayesinde AdStation tarafından organize edilen tören Konya dışındaki tek Şeb-i Arus töreni olma özelliği taşıyor. Bu yıl 13 Aralık Cumartesi akşamı Ataköy'deki Sinan Erdem Spor Salonu'nda kutlanacak gecede, Taşkın Sabah orkestrası eşliğinde Yavuz Bingöl, Mustafa Ceceli, Alişan, Yusuf Güney ve Sami Özer semazen gösterilerine ilahilerle eşlik edecek. Gecenin sunuculuğunu Ertem Şener yapacak. Bu gecede yer alacak sanatçıların ücret almadıkları açıklandı.

ŞEB-İ ARUS İSTANBUL'DA BİLETLER HIZLA TÜKENİYOR

Organizasyonu düzenleyen AdStation şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Palazoğlu, törene dair yaptığı açıklamada, Mevlana'ya gösterilen yoğun ilgi dolayısıyla Konya'nın yanında artık İstanbul'da da tören düzenlendiğini söyledi.

Konya'daki etkinliğin sınırlı olduğunu, biletlerin hızla tükendiğini vurgulayan Palazoğlu, "Bu işin başkenti Konya. Yoğun ilgi var. Biletler tükendiği için insanlar yeteri kadar faydalanamıyor. Mevlana zaten Konya'ya değil, dünyaya mal olmuş bir şahsiyet. Konya'ya alternatif İstanbul'da düzenlediğimiz Mevlana'yı anma etkinliğine de yurt içi ve dışından yoğun ilgi var" dedi.

YURT DIŞINDAN DA YOĞUN İLGİ VAR

Palazoğlu, Ataşehir'deki Ülker Sports Arena'da düzenlenen ve ilk yıl 15 bin, geçen yıl da 13 bin kişinin katıldığı etkinliğe geçen yıl katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yıl da programa davet edildiğini belirtti. Bu yıl etkinliğe yurt dışından da büyük ilgi olduğunu belirten Palazoğlu, Karadağ'dan Başbakan YardımcısıRafet Hüsoviç'in yanı sıra Meclis Başkanı, Makedonya, Kosova, Bulgaristan ve Yunanistan'dan da milletvekili, belediye başkanı, din adamı gibi çok sayıda kişinin de katılmasını beklediklerini söyledi.

ENGELLİLER İÇİN ÖZEL ANLATIM

Palazoğlu, Görme ve İşitme Engelliler Derneği ile işbirliği yaparak, 250 kişilik yer ayırdıklarını belirterek, görme engellilere kulaklıklarla etkinliğin anlatılacağını, işitme engelliler için de çevirmen olacağını söyledi.

GELİRİ HAYIR KURULUŞLARINA

Bu güzel gecenin sonunda elde edilecek geliri hayır kurumları ile işbirliği içerisinde değerlendireceğini belirten Palazoğlu; "Geceden oluşacak geliri maneviyatına yaraşır mecralarda hayır işleri için kullanacağız. Bu da bizi ekip olarak motive ediyor, huzur veriyor" dedi.

Gecenin biletlerinin, www.biletix.comve http://www.sebiarusistanbul.comadreslerinden satışına devam ediliyor.

ŞEB-İ ARUS HAKKINDA:

1273 yılında Konya'da bir çağrı. Zaman ikindi, günlerden 17 Aralık'tır. Hasta yatağındaki bir kutlu zatın, takatsiz bedenine rağmen Hz.Azrail'e seslenmesidir bu ağrı. 'Piştera piştera can-ı men, Peyk-i der-i Hazret-i sultan men' der. 'Beri gel, biraz daha beri gel. Ey benim canımı hakiki sevgiliye götürecek olan sevgili, daha beri gel.' Ve bir güvercin uçar gökyüzüne bembeyaz kanatlarıyla, sevgiliye, en sevgiliye kavuşmak heyecanıyla.

Bedeni bir zindan, gönül kuşunu hapseden bir kafes olarak gören, Hz. Azrail'i bu dünyadan O'nun hakiki sevgiliye götürmek için bir elçi olarak kabul eden Hz. Mevlana, ölümü bir vuslat, Sevgiliye kavuşmak olarak kabul etmiş, bugünü ise 'düğün' olarak nitelendirmiştir. Bizlere düşen ise, bunu bir anma olarak görmekten çok, O'nu anlamaya çalışmak başlı başına. Sevmenin yolunda olduğunu anlamak.

Mevlana'yı sevmek ise O'nu anlamaktan geçiyor. Anmanın bir vesile, anlamanın bir gaye olması gerekiyor. Şeb-i Arus, O'nu anlamaya çalışmak. Bunun yolu, eserlerine ve sözlerine bakmaktan geçer. Bunun için aşk lazımdır. Bu gece de Hz.Pîr'in aşk gecesidir. Şeb-i Arus etkinlikleri de hem Hz. Mevlana'yı hem de yolun ta kendisini anlamak için bir vesiledir.

PROGRAM:

18:00: Kapı Açılış

20:00 – 20:15: Sunucu ERTEM ŞENER ve NECİP KARAKAYA'nın takdimiyle; açılış ve bilgilendirme konuşmaları

20:15 – 21:00: TAŞKIN SABAH Orkestrası eşliğinde sanatçıların İLAHİ ve ŞİİR performansları

SAMİ ÖZER

YAVUZ BİNGÖL

MUSTAFA CECELİ

ALİŞAN

YUSUF GÜNEY

21:00 – 21:15: Tüm sanatçıların eşlik edeceği ilahi düetleri

21:15 – 21:30: Protokol Konuşması(Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey'in katılımları bekleniyor)

21:30 – 22:50: Sema Ayin-i Şerifi

23:00: Kapanış

Biletler Biletix internet sitesi www.biletix.com/etkinlik/RSBA1/TURKIYE/tr ve tüm Biletix gişelerinden temin edilebilir.


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Şeb-i Arus İstanbul töreninin biletleri tükeniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement