Şehidin Kardeşi Erken Terhis Edildi - Son Dakika
Güncel

Şehidin Kardeşi Erken Terhis Edildi

Adanalı şehit jandarma er Fatih Yeniay'ın birlikte askere gittiği kardeşi, vatani görevini bitirmesine 8.5 ay kala erken terhis edildi.

24.02.2016 09:32  Güncelleme: 10:22

Adanalı şehit jandarma er Fatih Yeniay'ın birlikte askere gittiği kardeşi, vatani görevini bitirmesine 8.5 ay kala erken terhis edildi.

İKİ KARDEŞ AYNI ZAMANDA ASKER GİTTİ

Üniversite mezunu 24 yaşındaki Fatih Yeniay, tecilli olmasına rağmen tecilini bozdurup askere gitmeye karar verdi. Yeniay'ın kardeşi 20 yaşındaki Şehmuz Yeniay'da askerlik çağı geldiği için tecil hakkını kullanmadan o da askere gitmeye karar verdi.

BİRİ ANKARA'YA BİRİ İZMİR'E UĞURLANDI

İki kardeşten Fatih Yeniay'a Ankara Etimesgut Topçu Birliğine, Şehmuz Yeniay'a ise İzmir Bornova'da acemi birliğine gideceklerini belirten belgeleri geldi. Kardeşler 2 Kasım 2015 günü Adana otogarından vatani görevlerini yapmak üzere yola çıktı.

USTA BİRLİĞİ DİYARBAKIR'A ÇIKTI

Ağabey ve kardeş 3 ay acemi birliğini yaptıktan sonra Fatih Yeniay'ın usta birliği Diyarbakır Suriçi İlçe Jandarma Komutanlığına, Şehmuz Yeniay'ın ise Denizli Bozkurt İlçe Jandarma Komutanlığına çıktı.

8.5 AY KALA ACI HABER GELDİ

Fatih ve Şehmuz kardeşler 10 gün dağıtım iznini kullandıktan sonra usta birliklerine gitti. Ancak usta birliğine giden ağabey Fatih Yeniay'dan askerliğin bitmesine 8.5 ay kala acı haber geldi.

PATLAYICILI SALDIRIDA ŞEHİT DÜŞTÜ

Yeniay, Diyarbakır'dan Lice ilçesine göreve giderken 18 Şubat 2015 günü Diyarbakır-Lice karayolunda PKK'lı teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düştü.

ASKER KARDEŞİ DERİNDEN ETKİLENDİ

Acı haber Yeniay'ın ailesini derinden üzerken bu durumdan en çok onunla birlikte askere giden Şehmuz Yeniay etkilendi.

CENAZESİNDE GÜÇLÜKLE AYAKTA DURDU

Acı haberi askerlik yaptığı yerde alan kardeş Şehmuz Yeniay, memleketi Adana'ya gelerek birlikte askere gittiği ağabeyinin cenaze törenine geldi. Şehit kardeşi güçlükle ayakta dururken onun Türk Bayrağına sarılı tabutuna son bir kez dokundu.

ERKEN TERHİS EDİLECEĞİNİ SÖYLENDİ

Şehmuz Yeniay'ın askerliğinin bitmesine 8.5 ay gibi uzun bir süre vardı. Aileye taziye ziyaretine gelen komutanlar kardeş Yeniay'ın erken terhis edileceğini bunun için işlemlerin başladığını söyledi.

YAŞADIĞI AĞIR OLAYLAR ETKİLEDİ

Şehit kardeşi vatani görevini tamamlamak istiyordu ancak yaşadığı ağır olaylardan dolayı erken terhis edildi. Kardeş Yeniay, ağabeyi ile birlikte askere gittiğini ancak onun geri dönemediğini bu durumunun kendisini çok etkilediğini, komutanların kendisini düşünerek erken terhis verdiklerini söyledi.

Şehidin Kardeşi Erken Terhis Edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehidin Kardeşi Erken Terhis Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Manşet: Allah rahmet eylesin ailesine sabırlar versin. 16 3 Yanıtla
  • MIDYATLI: Mardin gelinkaya köyünün ilk şehidi 1986 da şehit edilen mahmut kurnaz dan sonraki şehit kardeşimiz fatih yeniay Rabbim sizlere rahmet eylesin 18 1 Yanıtla
  • ararat: akp ve RTE sağ olsun ne olmuş bilalin İtalya'da fındık kırıyor gemiciklerde ağlama ane bilal varya 13 4 Yanıtla
  • kobra: Allah sabir versin. Mekani cennet olsun 13 3 Yanıtla
  • TÖKK: Mardin gelinkaya li hemşerim şehit fatih yeniay Rabbim seni en güzel mertebeye layık gördü ne mutlu ailesine Rabbim sabırlar versin. . 16 0 Yanıtla
  • levent akpinar: Sehitlik en ust mertebedir.ben onun yerinde olsam erken tehrisi kabul etmezdim. 10 5 Yanıtla
  • MIDYATLI: Adanada gelinkaya li yaklaşık 10 bin civarında hemşerim var hepside vatanina milletine sadiktir her daim devletimizin yanındadır 11 2 Yanıtla
  • KARAMURAT: Allah rahmet etsin. Ama haber olsun diye haber yapmayın.Kardeşlerden biri şehit olursa öbürü zaten terhis edilir.Yeni bir olay değil yani 12 0 Yanıtla
  • LAZ kopat: Çok isabetli karar VERILMIŞ.RABBIM UZUN ÖMÜR VERSİN.AMİN 11 0 Yanıtla
  • el kazim: daha silahin ne oldugunu bilmeyen askerlerimizi operasyona yollyorlar yazik degilmi bu genclere 9 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement