Şehirler Tamam, Asker Dağa Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Şehirler Tamam, Asker Dağa Çıkıyor

Asker şehirlerdeki PKK etkinliğini çok büyük ölçüde kırarken şimdi de kırsala çıkmaya hazırlanıyor. Kırsal alanların belli bölümlerine şehirlerdeki gibi 'zırhlı karakollar' kurulacak.

21.06.2016 08:57  Güncelleme: 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güvenlik güçlerinin, son 6 aydır yoğunlaştırdığı terörle mücadele operasyonları kapsamında Güneydoğu'da birçok merkez terör örgütünden temizlenirken, kırsaldaki operasyonlar için de düğmeye basıldı.

DETAYLI SUNUM YAPILDI

Hükümet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, kırsaldaki operasyonlar, bu hafta Meclis'te yasalaşması beklenen ve terörle mücadele operasyonları konusunda askere 'hukuki güvence' getiren düzenlemeden sonra başlayacak. Güvenlik birimlerinin, son MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarında kırsalda başlatılacak operasyonlarla ilgili detaylı bir sunum yaptıkları öğrenildi.

SADECE ASKER OLACAK

Hükümet kaynakları, kırsaldaki operasyonların bu defa sadece askerle yürütüleceğini belirtirken, "Bu nedenle operasyon öncesi, askerlerin elini rahatlatacak yasanın çıkması iyi olur" değerlendirmesi yapıyor.

KIRSALA YOĞUNLAŞILACAK

Güvenlik birimlerinin yaptığı sunumlarda, kentlerdeki operasyonların tamamlandığı, bazı yerlerde binalardaki temizliğin sürdüğü, bundan sonraki aşamada operasyonların kırsalda yoğunlaşacağı bilgisi verildi.

BÖLGELER BELİRLENDİ

Bu kapsamda, operasyon yapılacak 10-12 civarında bölge belirlendi. Bu bölgeler, PKK'nın sığınak, mağara veya kamplarından oluşuyor.

HAVA DESTEĞİ DE SAĞLANACAK

Güvenlik birimleri öncelikle operasyon yapılacak bölgelere giden güzergahları temizlemeye başladı. Tıpkı şehirlerdeki gibi, operasyon bölgelerine sivil vatandaşların giriş çıkışları önlenecek. Operasyonlar yine aşama aşama yürütülecek. Hava desteğinin de alınacağı bu operasyonların Cudi, Gabar, Uludere, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi sınırları içinde yer alan bazı yaylalar, Tunceli, Bingöl ve Ağrı'nın kırsal kesimlerinin de aralarında olduğu yerlerde yoğunlaşacağı belirtiliyor.

ZIRHLI KARAKOLLAR KURULACAK

Operasyonlar için kullanılacak güzergahlara büyük bölümü mobil olmak üzere çok sayıda 'zırhlı karakol' kurulacak. Hükümet kaynakları, "PKK'nın hangi güzergahı geçiş olarak kullandığı istihbarat birimleri tarafından biliniyor. Bunun dışında zaten arazi şartları öyle bir geçişe uygun değil. Alınacak tedbirlerle öncelikle bu güzergahlarda güvenlik sağlanacak. Ardından dağlar, ovalar, tepeler, mağaralara yoğun operasyonlar yapılacak" dedi.

(Kaynak: Türkiye Gazetesi)

Şehirler Tamam, Asker Dağa Çıkıyor

Son Dakika Güncel Şehirler Tamam, Asker Dağa Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • eses: alan hakimiyeti olması lazım zaten, pkk elini kolunu sallayarak gezmemeli dağda, elimizde ne kadar teknolojik silah, araç, gereç varsa kullanılmalı, tabiki öncelikle personelin can güvenliği de önemli, doğudaki bütün arazi, yedi gün yirmi dört saat silahlı ihalarla izlenmeli, nefes aldırmayacaksın soysuzlara 19 19 Yanıtla
  • bora ali: hep aynı hikaye vurmakla bitiririz diyen akıl eğer bu dvleti yönetıyosa vay halimize demeki daha çooook insnımız mahsun gencimiz can verecek. yazıklar olsun 21 10 Yanıtla
    bora ali: kimseyi yadetme shsh barış süreci diye bişeyi o zaman niye uydurdunuz şimdide işin içinden çıkamayınca bedelinide fakir fukaranın çocucuğunu öldürerek şehirleri yok edip devlete düşman yetiştirerek düzeltemezsiniz. git bakalım bir anneye sor şehit acısını git evi yakılıp yıkılana sor bakalım evsizliği ama senin gibi gerici yobazlar ne konuştuğunu ne dediğini bilmeden yorum yapıyo ya işde hata burda 0 1
  • DOĞUKAN: Tam saha pres gevşemeyin, nefesleri kesildi 22 4 Yanıtla
  • Adanali: Allahım yar ve yardımcınız olsun aslan parçalari 18 3 Yanıtla
  • kürt: çözüm değil tayyıp ısterse oraya pıramıt dıksın cozum degıl 5 12 Yanıtla
  • KARAMURAT: YAPACAĞINIZ HAREKATI DAVUL ZURNA İLE İLAN EDİN BULURSUNUZ SONRA FARELERİ MAĞARALARINDA.BÖYLE APTALLIK YOK YA 7 4 Yanıtla
  • Gercek ataturkcu: Hergün leş herzaman leş ermeni leşleri 7 3 Yanıtla
  • Cnn Bbc Reuters Tımes guardian economist post: Türkiye düşmanları....şantaj montaj tehdit iftira yalan aşağılamaya devam....akparti gitmeli...güçlenen türkiye durdurulması lazım....hadi uşaklarım canlı biraz hadi pkklılar hadi komünistler hadi faşistler hadi çeteler canlı ...bakın cemaate çok yahşi:))) 5 5 Yanıtla
  • Adim zalo: Bu vatanin ekmeğini yiyip ihanet edenler Gun gelir ekmegi yedigi yerden kurşunu yer..... 5 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement