Şehirler ve Kültürler " Projesi - Son Dakika
Yerel

Şehirler ve Kültürler " Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği “Şehirler ve Kültürler” projesi kapsamında Sinop'tan 40 kişilik grup Konya'ya gitti.

02.08.2014 13:27

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Şehirler ve Kültürler" projesi kapsamında Sinop'tan 40 kişilik grup Konya'ya gitti.

Sinop Gençlik Merkezi Müdür Vekili Ramazan Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğünün faaliyet programı kapsamında 1 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında gençlerin, Türkiye'nin doğal güzelliklerini görmeleri, tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetini, şehirlerini ve kültürünü tanımaları için "Şehirler ve Kültürler" başlıklı projenin başladığını belirtti.

Proje kapsamında Sinop'tan 240 gencin Ankara ve Konya illerine gideceğini, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Bursa, Kırıkkale ve Muğla İllerinden de 640 gencin Sinop'ta 3 gece 4 gün misafir edileceğini ifade eden Yılmaz, "Seyahatlerde gençlerimiz, Bakanlığımıza bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında konaklayacak olup etkinliklerin tüm masrafları Bakanlığımızca karşılanacaktır" dedi.

Sinop'tan 40 kişilik ilk kafilenin Gençlik Hizmetleri ve Spor il  İl Müdürü Haşim Murat Öztürk ve velilerimizin katılımı ile Konya'ya uğurladığını belirten Yılmaz, "Şehirler ve Kültürler projesine katılan gençlerin, gündüz etkinliklerinde tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri tanımaları ve sosyal yönlerinin gelişmelerine katkıda bulunulması amaçlanıyor. Akşam etkinliklerinde ise türküler söyleyerek, halaylar çekerek, yarışmalar yaparak, birbirlerini tanıyarak kaynaşıp yeni dostluklar ve kardeşlikler edinmelerinin önünün açılması sağlanmış olacaktır" diye konuştu. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehirler ve Kültürler ' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement