Şehidin Kardeşi: Ben Bu Kurşunu Ağabeyimin İçinden Aldım - Son Dakika
Güncel

Şehidin Kardeşi: Ben Bu Kurşunu Ağabeyimin İçinden Aldım

Darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit olan polis memuru Yakup Sürücü'nün cenazesinde kardeşinin sözleri herkesi ağlattı.

19.07.2016 14:38  Güncelleme: 16:44

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen polis memuru Yakup Sürücü için memleketi Erzurum'da tören gerçekleştirildi.

NAAŞI ÖZEL HAREKATÇILAR TAŞIDI

Cenaze aracıyla Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü önüne getirilen 29 yaşındaki şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, polis mangası, özel harekat polisleri ve yakınlarının omuzlarında tören alanındaki yerine taşındı.


"AĞLAMAYIN, AĞLAYANI DIŞARI ATIN"

Şehit Sürücü'nün kardeşlerinin özel harekat üniformasıyla katıldığı törende, annesi Çiğdem ve geçen yıl evlendiği eşi Ümmügülsüm Sürücü ile bazı yakınları şehidin naaşına sarılarak gözyaşı döktü. Bu sırada şehit babası İbrahim Sürücü, yakınlarına, "Ağlamayın. Ağlayanı dışarı atın. Ben babasıyım, emir veriyorum. Ağlamak yok, kimseyi sevindirmeyin. Vatana kurban olsun. Ben vatana bayrağa, polise, millete verdim. Ağlayan burada durmasın. Bundan sonra 'FETÖ' demeyin. Kimse 'FETÖ' demesin. Kimse ondan bahsetmesin. Bunlar asılacak. Hepsi değil, yanlış anlaşılmasın" diye seslenerek, herkesi metanetli olmaya çağırdı.


"BEN BU KURŞUNU AĞABEYİMİN İÇİNDE ALDIM"

Törende, şehidin erkek kardeşi de eline aldığı kurşunu göstererek, "Ben bu kurşun ağabeyimin içinden aldım. Ağabeyimin intikamı alınsın." dedi.

Saygı duruşunda bulunulması ve şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından şehit için İl Müftü Vekili Celal Büyük tarafından dua ettirildi.


ACILI BABAYA VALİ DESTEK OLDU

Törende ayakta durmakta güçlük çeken şehidin babası Sürücü'yü Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu kolundan tutarak destek olmaya çalıştı.

Törene, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, AK Parti Erzurum milletvekilleri, polis memurları, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin cenazesi Narmanlı Camisi'nde kılınacak namazın ardından Pasinler ilçesi Taşkaynak köyünde defnedilecek.

ŞEHİT EMNİYET MÜDÜRÜNE VEDA

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı, 2. sınıf emniyet müdürü Önder Güzel, memleketi Aksaray'da defnedildi.

Somuncu Baba Külliyesi'ndeki morgdan alınan 46 yaşındaki şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze aracı ile Paşacık Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Burada şehidin annesi Gülşen, eşi Yeşim, özel harekat kıyafetleri giyen kız çocukları Elif, Deniz ve Gülşen Güzel, taziyeleri kabul etti.


"BENİM OĞLUM MURADINA ERDİ, ŞEHİT OLDU"

Alınan helalliğin ardından şehit Güzel'in cenazesi, Ulu Cami'ye getirildi.

Burada tabutun başına gelen Gülşen Güzel, oğlunun şehit olmak istediğini belirterek, "Kuzum böyle olmasını istiyordu. Benim oğlum vatana ihanet etmedi. Benim kuzum vatanını severdi. Benim oğlum sonunda muradına erdi, şehit oldu" dedi. Güzel'in sözleri, orada bulunanları duygulandırdı.

Gülşen Güzel, şehidin kız çocuklarının ellerini tutarak dua etti.


İl Müftüsü Cemalettin Bal'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Ervah Kabristanlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, AK Parti Aksaray milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, şehidin yakınları, silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİT POLİS SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Ankara'da Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan hava saldırısında şehit olan polis memuru 44 yaşındaki Hurşit Uzel'in cenazesi Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.


Şehit Hurşit Uzel'in cenazesi, baba evinde helallik alındıktan sonra Kırıkhan Mezarlık Kompleksi'ne götürüldü. Buradaki törene Hatay Valisi Ercan Topaca, milletvekilleri, Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Özcan Erdem, Adalet Eski Bakanı Sadullah Ergin, askeri ve mülki erkan ile şehidin ailesi ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.


Şehidin babası Ahmet, annesi Güldane, eşi Bircan ve kardeşleri metanetlerini koruma çalıştı. 6 yaşındaki Ahmet Reşit, 19 yaşındaki Hilal ve 15 yaşındaki Zeynep Sude adında 3 çocuk babası Hurşit Uzel, kılınan cenaze namazının ardından Kırıkhan Şehitliği'nde toprağa verildi. 2 yıldır Ankara'da görev yapan Hurşit Uzel'in gelecek yıl emekli olmayı planladığı bildirildi.

Şehidin Kardeşi: Ben Bu Kurşunu Ağabeyimin İçinden Aldım
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehidin Kardeşi: Ben Bu Kurşunu Ağabeyimin İçinden Aldım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement