Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Güneydoğu Adanolu İhracatçılar Birliği (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Ahmet Gök, yayımladıkları mesajlarla 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutladı.

17.03.2016 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Güneydoğu Adanolu İhracatçılar Birliği (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Ahmet Gök, yayımladıkları mesajlarla 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutladı.

Erdoğan, mesajında, tarihte unutulmaz iz bırakan 250 bini aşkın şehidin ve yüz binlerce gazinin Türk milletine armağan ettiği Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirtti.

Çanakkale Zaferi'nin Türk milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının son damlasına kadar koruduğunu gösteren emsalsiz bir şahlanış destanı olduğunu ifade eden Erdoğan, Çanakkale'yi Çanakkale yapanın Türk anaları olduğunu vurgulayarak Erdoğan, şunları kapdetti:

"Türk Silahlı Kuvvetlerimizi çağımızın en ileri teknolojileri ile güçlendirmek için yerli tank, helikopter ve uçak projelerimiz yakın zamanda hayata geçecektir. Bu anlamlı günde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz."

Çıkmaz'ın mesajı

GAİB Başkanı Çıkmaz da, Çanakkale ruhunun sonsuza kadar yaşatılması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Çanakkale zaferinin bir milletin var olma savaşı olduğunu anımsatan Çıkmaz, şöyle devam etti:

"Birlik beraberlik kardeşlik ruhuyla canını ve kanını ortaya koyarak milli mücadelede destan yazmış ecdatlarımızı anmak ve Çanakkale ruhunu yaşatmak için 101 yıl önce olduğu gibi bugün de kenetlenerek tek yürek halinde, vatanımıza milletimize şehitlerimize gazilerimize sahip çıkmak zorundayız. Son zamanlarda çevre ülkelerde yaşanan olaylar sonucu yurtsuz kalan insanların varlığı ve yaşam mücadelesini göz önüne alarak milli ve manevi değerlerimize en iyi şekilde sahip çıkmak, birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik çabalar karşısında dikkatli olmak ve her zamankinden çok kenetlenmek zorundayız. Çanakkale ruhunu yaşattığımız ve canlı tuttuğumuz sürece ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlar tutmayacak, gerek iç gerekse dış mihraklar daima mağlup olacaktır."

Fadıloğlu'nun mesajı

Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu da, Çanakkale Zaferi'nin asrın en güçlü ve ihtişamlı ordularına karşı gösterilen bir diriliş destanı olduğunu kaydetti.

Bu zaferin kazanılmasının, kahraman mehmetçiğin sahip olduğu imanın, azmin, metanetin ve gücün açık bir göstergesi olduğunu dile getiren Fadıloğlu mesajında "Çanakkale Zaferi vatan, millet, bayrak, din ve devlet uğruna göğsünü siper ederek şahadet şerbeti içen şehitlerimiz ile onların silah arkadaşları gazilerimizin kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi, Türk milletinin hiçbir dönemde esareti asla kabul etmeyeceğini, şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden ve bayrak sevgisinden asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirdiği bir destandır" ifadelerini kullandı.

Gök'ün mesajı

Eğitim Bir- Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, Çanakkale Zaferi'nin varlık ve yokluk savaşı olduğunu belirterek, Kurtuluş Savaşı'na giden yolda çok önemli bir kilometre taşı, tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanlarından biri olduğunu vurguladı.

"Çanakkale, beşer idrakiyle tahayyül edilecek tüm amaçları, anlamları aşan, geride bırakan, önemsizleştiren bir diriliş ve direniş destanıdır" diyen Gök, Çanakkale'nin insanlık onurunun, İslam kardeşliğinin, emperyalist zorbalara karşı dayanışmanın aşılmazlığı, geçilmezliği ve yenilmezliği olduğuna dikkati çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika


Advertisement