Şiddet Mağduru Kadınlar İstihdama Kazandırılacak - Son Dakika
Güncel

Şiddet Mağduru Kadınlar İstihdama Kazandırılacak

Şiddet Mağduru Kadınlar İstihdama Kazandırılacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, İSKEP Projesi ile özellikle şiddet mağduru kadınların iş piyasasına katılımını artırmayı hedefliyor.

18.03.2015 10:36

Şanlıurfa - Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin de aralarından bulunduğu 12 belediyede dezavantajlı bireylerin istihdam edilebilirliğinin artırılmasına yönelik bir uygulama modeli geliştirmeyi ve bu model ile dezavantajlı grupların işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılmasını amaçlıyor.

Çalışma çerçevesinde bugün projenin hedefleri, amaçları ve beklenen çıktılarının paylaşılacağı bir Basın ile Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlenecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı'nın açılış konuşmalarıyla başlayacak toplantıda, Proje Teknik Destek Ekibi, Ekip Lideri Paulo Pedroso da projenin amacı, hedefleri ve beklenen sonuçlarına ilişkin bir sunum yapacak.

Toplantı programı ve projeyle ilgili geniş bilgi ekte sunulmuş olup, katılımlarınızı rica ederiz.

PROJE 12 BELEDİYEDE UYGULANACAK

Dezavantajlı grupların istihdam edilebilirliklerinin artırılması, işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve işgücü piyasasına girişlerinin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik bir model geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Bursa, Diyarbakır, Kayseri, Şanlıurfa, Trabzon ve Van Büyükşehir Belediyeleri; Kars ve Kahramanmaraş Belediyeleri ile Ankara- Altındağ, Ankara- Keçiören, Bursa-Yıldırımlar ve Mersin - Toroslar ilçe belediyelerinde eş zamanlı olarak yürütülüyor.

İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi, dezavantajlı grupların (engelliler, aile içi şiddet mağduru kadınlar, eski hükümlüler, Roman vatandaşlar, gecekondu bölgelerinde yaşayanlar dahil yoksul ve yoksullaşma riski ile karşı karşıya kalan kişiler, çalışan çocukların aileleri, madde bağımlıları) istihdam edilebilirliklerinin artırılması için bir uygulama modeli geliştirilmesini amacıyla Ağustos 2014 'de
başlatıldı.

İSTİHDAM İÇİN KOORDİNASYON VE EĞİTİM PROJESİ (İSKEP) NEDİR?

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin eş finansman sağladığı projenin yararlanıcısı Türkiye Belediyeler Birliği olarak geçiyor. Proje kapsamında, Türkiye Belediyeler Birliği'nin denetim ve rehberliğinde, katılımcı belediyelerde, dezavantajlı bireylerin işgücü piyasasına sürdürülebilir bir şekilde entegrasyonlarının sağlanmasına katkıda bulunmak hedefleniyor.

İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel programı çerçevesinde bulunan "Sosyal İçerme" ekseninin 4. tedbiri dahlinde başlatılan proje, 'Hizmet sunumu', 'istihdam edilebilirlik' ve 'farkındalık olmak' üzere üç temel konsepte dayanmakta ve bunlara bağlı olarak 3 ayrı bileşenden oluşmakta:
I. Bileşen; proje kapsamındaki her belediye bünyesinde dezavantajlı bireylere hizmet
sağlanmasına ilişkin bir birim oluşturulmasını;
II.Bileşen; dezavantajlı bireylerin istihdam edilebilirliğinin artırılmasını;
III.Bileşen ise yerel hizmet sağlayıcılar, karar alıcılar ve vatandaşlarda dezavantajlı bireylerin sosyal içermesine ilişkin farkındalığının artırılmasını kapsamaktadır.

AŞAMALARA GÖRE SONUÇ ALANLARI

Projenin birinci sonuç alanında, belediyeler bünyesinde dezavantajlılara yönelik kurumsal hizmeti sağlayacak olan birimlerin kurulması ve böylelikle bireylerin sosyal entegrasyonlarına yönelik yeni bir hizmet modeli oluşturulurken, 2. sonuç alanı kapsamında dezavantajlı bireylerin belirlenerek bu kişilere ilgili mekanizmalar aracılığıyla destek sağlanmasını amaçlayan faaliyetler gerçekleştirilecek. Ayrıca bir veri tabanı ve izleme sistemi kurularak dezavantajlı bireylerin işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması sağlanacak. 3. sonuç alanında ise, bilgilendirme ve farkındalık faaliyetleri ile hizmet sağlayıcılar ile karar alıcılar ve dezavantajlı bireyler arasında bir diyalog geliştirilmesi amaçlanırken, bireyler sahip oldukları seçenekler hakkında bilgilendirilerek, sosyal ve ekonomik hayata katılmaya teşvik edilecektir. Ayrıca, farkındalık faaliyetleri çerçevesinde, dezavantajlı bireylere yönelik önyargıların ortadan kaldırılmasına katkı sağlanmasına da odaklanılacak.

MAĞDUR KADINLAR ÖN PLANDA TUTULACAK

Her belediyenin, kendine üç farklı dezavantajlı grubu hedef kitle olarak belirlediği proje kapsamında
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını "engelli bireyler", "yoksullar" ve "şiddet mağduru kadınlar"a yönelik olarak yürütecek. Bu çerçevede projenin 1. Sonuç alanı kapsamında, her belediyede kurulması planlanan "Sosyal Hizmetler Destek ve İstihdam Rehberliği Birimi", önümüzdeki aylarda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde de kurularak hizmete girecek.

İstihdam ve sosyal destek hizmetlerinin koordinasyonuna ve sunulmasına ilişkin yeni bir model olarak uygulanmaya başlanacak olan"Sosyal Hizmetler ve İstihdam Rehberliği Birimi" kamu sektörünün yerel düzeyde hizmet sunma kapasitesi güçlendirilecek ve dezavantajlı bireylerin ekonomik ve sosyal hayata katılımını, sağlık ve sosyal hizmetleri erişimini kolaylaştırmak ve istihdam edilebilirliklerini
arttırmak için yenilikçi model olarak geliştirildi. Yoksulluk, dezavantaj ve sosyal dışlanma ile mücadele edilmesinde önemli rol oynayacak olan bu yeni birimler, söz konusu birimlere başvuran vatandaşların ihtiyaç duydukları tüm hizmetlere doğrudan yönlendirilebilecekleri birer merkez olarak görev yapacak.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şiddet Mağduru Kadınlar İstihdama Kazandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement