Siirt Işid'le Çıkan Çatışmada Ölen Eski BDP Yöneticisi Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Siirt Işid'le Çıkan Çatışmada Ölen Eski BDP Yöneticisi Toprağa Verildi

Siirt Işid\'le Çıkan Çatışmada Ölen Eski BDP Yöneticisi Toprağa Verildi

Işid'le çıkan çatışmada ölen eski BDP yöneticisi toprağa verildi BDP'nin Siirt il yönetiminde görev yapan ve daha sonra PKK'ya katılan 'Raperin Gabar' kod adlı Vasfiye Altay, Irak'ın Sincar (Şengal) bölgesinde IŞİD ile girdiği çatışmada öldü.

08.01.2015 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Işid'le çıkan çatışmada ölen eski BDP yöneticisi toprağa verildi

BDP'nin Siirt il yönetiminde görev yapan ve daha sonra PKK'ya katılan 'Raperin Gabar' kod adlı Vasfiye Altay, Irak'ın Sincar (Şengal) bölgesinde IŞİD ile girdiği çatışmada öldü. Altay, getirildiği Siirt'te bugün toprağa verildi.

Daha önce adı DBP olarak değiştirilen BDP Siirt il yönetiminde görev aldığı ve daha sonra PKK'ya katıldığı belirtilen Vasfiye Altay, Irak'ın Sincar kenti bölgesinde IŞİD ile çıkan çatışmada öldü.

Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYA-DER), HDP ve DBP yöneticilerinin girişimleriyle cenazesi alınarak Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirilenn Altay'a Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Otopsinin ardından Altay'ın götürüldüğü cenazesi Siirt'te HDP ve DBP il eşbaşkanları ile kalabalık partilinin grubu tarafından karşılandı. Önce DBP il binası önüne götürülen cenaze daha sonra omuzlara alınarak Zevye Mezarlığı'na götürüldü. Cenazenin götürülmesi sırasında polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Cenazeye katılanlar Altay'ın fotoğrafı ve PKK'yı temsil eden pankart ve flama taşırken, sık sık Abdullah Öcalan ve PKK lehine slogan atıldı. Mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından Vasfiye Altay, defnedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt Işid'le Çıkan Çatışmada Ölen Eski BDP Yöneticisi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement