Siirt'te Terör Mağdurları İçin Kermes - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Terör Mağdurları İçin Kermes

Şırnak ve ilçelerindeki terör olayları nedeniyle Siirt'e gelen aileler için düzenlenen kermeste 12 bin lira yardım toplandı.

03.05.2016 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak ve ilçelerindeki terör olayları nedeniyle Siirt'e gelen aileler için düzenlenen kermeste 12 bin lira yardım toplandı.

Genç Memur Sen Siirt Şubesi tarafından düzenlenen ve Eğitim Bir Sen Siirt Şubesi ile İbrahim Hakkı İmam Hatip Ortaokulunun destekleriyle düzenlenen, yöresel yemeklerin satıldığı kermese yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Siirt Şube Başkanı Murat Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente göç etmek zorunda kalan aileleri yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Memur-Sen ailesi olarak sadece sendikacılık yapmadıklarını vurgulayan Şeker, şunları kaydetti:

"Bizler, kadim medeniyet değerlerimizin kültür elçileriyiz. Bu nedenle sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya çalışıyoruz. Bu konuda Genç Memur Senimizle son zamanlarda hendek siyasetinden kaynaklanan insanlarımızın göç mağduriyetlerine bir nebze olsun çözüm bulmak amacıyla bu kermesi düzenledik. Katkı sunan tüm Siirtli bilinçli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

Şeker, daha güzel projeleri gerçekleştirmek amacıyla çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.

"Kermeste 12 bin lira toplandı"

Genç Memur Sen Siirt Şube Başkanı Yunus Emre Diriarın ise Miraç Kandili gününde düzenledikleri kermese yoğun bir katılımın sağlandığını belirtti.

Yaklaşık 2 bin 500 kişinin kermese katıldığını dile getiren Diriarın, "Bu kermesimizle yaklaşık 12 bin lira toplamış bulunmaktayız. Bu parayı inşallah en kısa sürede başta Şırnak ve Cizre'den ilimize gelen mağdur aileler olmak üzere, ilimizdeki ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolisi şeklinde ulaştıracağız." diye konuştu.

"Ensar kardeşliği çerçevesinde sahip çıkıyoruz"

Kermese katılan AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu da toplumsal birlikteliğe katkı sunan kermeste emeği geçen herkese müteşekkir olduklarını ifade etti.

Suriye'den, Şırnak ve ilçelerinden kente göç etmek zorunda kalanlara yönelik çalışmalarının ilk günden bu yana devam ettiğini aktaran Çalapkulu, şöyle konuştu:

"İlimize göç etmek zorunda kalanlar bir ensar kardeşliği çerçevesinde sahip çıkıyoruz. Bunun için bu tür etkinliklerle katkılarımız devam edecek. Biz de bu insanlarımızı sahiplenmek adına her türlü çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' düsturuyla hareket ediyoruz. Peygamber Efendimizin liderliğinde, O'nun bize gösterdiği yolda inşallah bu tür fayda sağlayacak çalışmalara katkılarımız devam edecek."

Kermese, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te Terör Mağdurları İçin Kermes - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement