Silopi'deki Operasyon - Son Dakika
Güncel

Silopi'deki Operasyon

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerce kullanılan çok sayıda patlayıcı, silah, mühimmat ve tıbbi malzeme ele geçirildi.

13.01.2016 14:04

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerce kullanılan çok sayıda patlayıcı, silah, mühimmat ve tıbbi malzeme ele geçirildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Silopi'de "Şehit Polis Muhammet Onur Operasyonu" kapsamında, terör örgütü mensuplarının sözde "karargah" gibi kullandığı Şehit Harun Boy, Karşıyaka, Başak, Cumhuriyet, Dicle, Fatih Köprübaşı, Nuh, Ofis, Cudi ve Barbaros mahallelerinde 126 terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin direncinin büyük ölçüde kırıldığı ilçede hayat normale dönmeye başladı. Teröristlerce kullanılan evlere giren güvenlik güçleri, arama tarama faaliyetleri sırasında çok sayıda silah, mühimmat, amonyum nitrat ile güçlendirilmiş tuzaklı el yapımı patlayıcılar ve çuvallar içinde tonlarca amonyum nitrat ele geçirdi.

Bu arada ele geçirilen patlayıcılar ile mühimmatın bir kısmının Silopi Belediyesinden alınan poşetler içinde saklanması dikkati çekti.

Cizre'de de güvenlik güçlerince rögarda bulunup imha edilen bir patlayıcının, Cizre Belediyesinin logosu bulunan bir poşete sarılı olduğu görüldü.

Mehmetçik çocuklarla futbol oynadı

Öte yandan, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silopi'de güvenlik güçleri, vatandaşlara gıda ve ihtiyaç malzemesi dağıtıyor.

Vatandaşlar da çay ikram ettikleri güvenlik güçleriyle sohbet edip sorunlarını iletiyor. Bölgedeki çocukları ihmal etmeyen güvenlik güçleri, bisküvi ve çikolata dağıttıkları çocuklarla bol bol fotoğraf çektiriyor.

Silopi'de güvenlik güçlerinin çocuklarla futbol oynarken kameraya yansıyan görüntüleri, ilçede hayatın normale dönmeye başladığını gösteriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Silopi'deki Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • pusat: sokağa çıkma yasağı olan şırnağın cizre ve silopi ilçelerinde yasak 32 güne yükseldi.insanlar yiyecek sıkıntısı var insanlar ne yapsın. sokağa çıkma yasağı ne zamn bitecek. 0 0 Yanıtla

Advertisement