Şırnak Üniversitesi İdil'de Toplandı - Son Dakika
Yerel

Şırnak Üniversitesi İdil'de Toplandı

Şırnak Üniversitesi İdil\'de Toplandı

İdil'de düzenlenen, Kendine Yeten Şehir İdil adlı toplantıda İdil'in eğitim ve sanayi sorunlarının yanı sıra birçok sorunu masaya yatırıldı.

02.05.2013 16:09  Güncelleme: 16:21

Şırnak'ın İdil ilçesinde 3.'sü düzenlenen üniversite-sanayi işbirliği zirvesi kahvaltılı sohbetleri kapsamında "Kendine Yeten Şehir İdil" adlı toplantıda İdil'in eğitim ve sanayi sorunlarının yanı sıra birçok sorunu masaya yatırıldı.

İdil Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, İdil Kaymakamı M. Mustafa İmamoğlu, İdil Belediye Başkan Vekili Selahattin Acar, eski belediye başkanlardan Abdurrahman Abay'ın yanı sıra STK temsilcileri ve iş adamları katıldı. Toplantı Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz'ın konuşması ile devam etti. Rektör Prof. Dr. Akmaz, "Bugün burada üniversite sanayi işbirliği zirvesinin 3.'sünü yapıyoruz. 1. Şırnak'ta 2. Cizre'de ve 3.'sünü de İdil'de yapıyoruz. Kısmet olursa Mayıs ayı içinde 4.'sünü de Dohuk'ta yapmayı düşünüyoruz. Dohuk ve Zaho ile birlikte Silopi'de yapmayı planlıyoruz. Bildiğiniz gibi Dohuk ve Selahaddin Üniversitesi ile işbirliği protokolümüz var, mutemelen Dohuk ve Selahaddin Üniversitesi rektörlerini de bu toplantıya davet etmeyi düşünüyoruz. Bu toplantıyı daha geniş anlamda yapmayı düşünüyoruz. Son toplantımızı da Beytüşşebap ve Uludere'de yapacağız" dedi.

BDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan ise, Şırnak milletvekili olarak üniversite ile ilgili her türlü konularda kendilerinin üstüne düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ve her şeyi yakından takip ettiğini söyledi. Kaplan, "Bir toplumun gelişmesi refahı ve ve demokratikleşmesi eğitimden geçiyor, eğer eğitim sağlıklı yapılabilirse o toplum geleceğini kazanır" diye konuştu.

Toplantı STK temsilcileri ve iş adamlarının konuşmaları ile devam etti. Toplantıda özelikle İdil'in ileride sanayi anlamında büyük bir yere sahip olabileceğinin üzerinde duruldu ve Türkiye'nin ikinci büyük kapısı olan Habur'dan sadece nakliyecilik yapılarak faydalanmaması gerektiği artık üretici olunması gerektiği vurgulandı. İnanç turizminin geliştirilmesi ve İdil için tarihi eser ve yerlerin envanterinin en kısa zamanda çıkarılması gerektiği aktarıldı.

Yaklaşık dört saat süren toplantı sonunda İdil İlçe Kaymakamı tarafından Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz'a plaket takdim edildi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şırnak Üniversitesi İdil'de Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement