Şırnak ve Cizre'de 122 Terörist Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika
Güncel

Şırnak ve Cizre'de 122 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak ve Cizre’de devam eden operasyonlarda toplam 122 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

24.12.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak ve Cizre'de devam eden operasyonlarda toplam 122 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak ve Cizre'de devam eden operasyonda; altı Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulanarak operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 122 olduğunu kaydedildi.

Şırnak ve Silopi'de devam eden operasyonda; 17 adet El Yapımı Patlayıcı imha edildiği kaydedilerek bir barikatın kaldırıldığı ve bir adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, beş adet av tüfeği, 11 adet roketatar mermisi ve bir adet telsiz ele geçirildiği bildirildi.

SUR'DA TOPLAM 30 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; yedi Bölücü Terör Örgütü mensubu etkisiz hale getirildiği belirtilerek operasyonda, 19 Aralık 2015'ten itibaren toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 30 olduğu kaydedildi. İki adet El Yapımı Patlayıcı ve bir barikatın imha edildiği ifade edildi.

Doğubayazıt'ta, 29 Temmuz 2015'te, güvenlik güçlerine silahlı saldırı yaptığı belirlenen bir Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristin, İstanbul'da, güvenlik güçlerince yakalandığı belirtildi.

Bitlis'de Sehi Ormanları bölgesinde devam eden operasyonda; bir adet büyük telsiz ve dokuz adet el bombasının ele geçirildiği bildirildi.

Bingöl Yedisu'da, yapılan arama/tarama faaliyeti esnasında; bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet boş şarjörü ile muhtelif cins ve miktarda yaşam malzemesinin ele geçirildiği kaydedildi.

Tunceli Merkez, Bali Deresi bölgesinde devam eden operasyonda ise bir adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak yerinde imha edildiği kaydedilerek muhtelif cins ve miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şırnak ve Cizre'de 122 Terörist Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement