Sivas'ta Mazlumlar İçin Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Mazlumlar İçin Yürüdüler

Sivas\'ta Mazlumlar İçin Yürüdüler

Sivas’ta, 58 sivil toplum örgütünün katılımıyla “Mazlumlarla Dayanışma Yürüyüşü” düzenlendi.

16.08.2014 20:02

Sivas'ta, 58 sivil toplum örgütünün katılımıyla "Mazlumlarla Dayanışma Yürüyüşü" düzenlendi.

Mazlumder Sivas Şubesi, Anadolu Gençlik Derneği ve Memur-Sen Konfederasyonları başta olmak üzere 58 sivil toplum örgütünün katılımıyla "Mazlumlarla Dayanışma Yürüyüşü" düzenlendi. Ethembey Parkı önünde başlayan yürüyüşte yaklaşık bin 500 kişilik grup emniyet mensuplarının güvenlik noktasındaki aramalarının ardından Mevlana Caddesi'ne geçerek yürüyüşe devam etti. Ellerinde dövizlerle " Hamas'a Selam Direnişe Devam", "Katil İsrail Filistin'den Defol" sloganları atan grup İslam coğrafyasında yaşanan zulümleri protesto etti. Yürüyüşe kadınlarında katılması dikkat çekerken, emniyet mensupları herhangi bir olaya karşı yürüyüş güzergahında geniş güvenlik önlemleri alarak cadde ve sokakları trafiğe kapattı.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'na geçen grup burada bir basın açıklaması yaptı. Sivil toplum örgütleri adına konuşan Mazlumder Sivas Şube Başkanı Muhammed Ali Genç, dünyanın dört bir yanında Müslümanlara karşı savaşların devam ettiğini söyledi. Genç, "Filistin'de, Suriye'de, Mısır'da, Irak'ta, Doğu Türkistan'da, Afganistan'da, Myanmar'da, Çeçenistan'da, Kafkasya'da, Somali'de, Libya'da ve daha nice coğrafyalarda milyonlarca insan hayatlarını her an ölüm tehdidi altında sürdürmektedir. Ne yazık ki bu coğrafyaların ortak yanı halklarının Müslüman olmasıdır. Temmuz ayından beri, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın olduğu topraklar yeniden bombalarla, katliamlarla, zulüm ve gözyaşıyla anılır olmuştur. Terör devleti İsrail, Filistin halkına karşı yeni bir savaşın fitilini ateşlemiş kara, deniz ve havadan gerçekleştirilen saldırılarla birçok kardeşimiz şehit edilmiştir. İsrail üç Yahudi yerleşimcinin başına gelenlerin sorumluluğunu Filistinli gruplara yüklemeye çalışmıştır. Kayıp üç yerleşimcinin 30 Haziran tarihinde ölü olarak bulunmasının ardından Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze bölgesinde yoğun saldırılar gerçekleştirilmiştir. Şuana kadar bin 900 civarında Filistinli kardeşimiz şehit olmuş, on bin civarında Filistinli kardeşimiz ise yaralanmıştır" dedi.

İsrail'e karşı boykot çağrısı yapan Genç, "Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslar arası kuruluşların ve ülkelerin yapılan katliamlarla ile ilgili olarak 'İsrail'in savunma hakkı' tabirini kullanmasını asla kabul etmiyoruz. Yöneticilerine ve her türlü baskıya rağmen dünya hakları terör devleti İsrail'e karşı Filistin halkının yanında saf tutmuştur. Türkiye ve Katar hükümetlerinin dışında Ortadoğu ve körfez hükümetleri Filistin'i yalnız bırakmıştır. Buradan haykırıyoruz zulme rızada zulümdür ve Filistin halkı katledilirken buna göz yuman sözüm ona krallar, şeyhler, darbeciler generaller suskunluklarının ve işbirlikçilerinin hesabı altında ezileceklerdir. Tüm İslam ülkeleri gücünü paradan alan İsrail ile tüm ticari anlaşmalarını bitirmelidir. İsrail'e petrol, petrol ürünleri ve doğalgaz sevkiyatını durdurmalıdır. İsrail ile yapılan uçuşlar iptal edilmeli, hava sahaları İsrail uçaklarına kapatılmalıdır. İsrail ile yapılan bütün stratejik antlaşmalar sona erdirilmelidir" diye konuştu.

Yapılan duanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Mazlumlar İçin Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement