Meclis'in Seçim Tatili 8 Nisan'da Sona Eriyor - Son Dakika
Güncel

Meclis'in Seçim Tatili 8 Nisan'da Sona Eriyor

Siyasette gözler 30 Martta yapılacak yerel seçime çevrilirken Meclis'in seçim tatili de 8 Nisanda sona eriyor.

28.03.2014 11:39  Güncelleme: 11:37

Siyasette gözler 30 Mart'ta yapılacak yerel seçime çevrilirken Meclis'in seçim tatili de 8 Nisan'da sona eriyor. Vekiller seçim sonrası Yeni Halkla İlişkiler Binasında çalışmalarını sürdürecek.

Meclis yerel seçimler nedeniyle 8 Nisan Salı gününe kadar tatil kararı aldı. TBMM, 8 Nisan 2014 Salı günü saat 15.00'te toplanacak.

-VEKİLLER SEÇİM SONRASI YENİ BİNADA YENİ ODALARINDA ÇALIŞACAK-

Vekiller seçim sonrasında Yeni Halkla İlişkiler Binasında yer alan yeni odalarında çalışacak. Vekiller Yeni Halkla İlişkiler Binasında yer alan odaları için 25 Mart tarihinde kura çekti. Kura çekiminin ardından milletvekillerinin taşınma işlemlerine dün başlandı. Vekillerin taşınma işlemi 4 Nisan Cuma gününe kadar sürecek.

-MECLİS'İN GÜNDEMİNDE 4 ESKİ BAKAN HAKKINDAKİ SORUŞTURMA ÖNERGELERİ VE MİT TEKLİFİ YER ALIYOR-

30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler nedeniyle 8 Nisan'a kadar tatile giren TBMM'nin seçim sonrası ilk işi hakkında fezleke düzenlenen 4 eski bakan hakkında verilen soruşturma önergeleri ve MİT Yasasında değişiklik öngören teklif olacak.

Seçim sonrasında Meclis'in gündeminde yer alan konuların başında AK Parti ve CHP tarafından eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında verilen soruşturma önergesi yer alacak.

AK Parti, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, AB eski Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında cezai sorumluluğu gerektirdiği iddia edilen fiillerin soruşturularak gerçeklerin ortaya çıkarılması amacıyla Meclis soruşturması açılmasını istedi.

CHP de eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında 4 ayrı soruşturma önergesi verdi.

-BİR AY İÇİNDE GENEL KURULCA TESPİT EDİLECEK, GİZLİ OYLA KARAR VERİLECEK-

Meclis İçtüzüğüne göre Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verilen Meclis soruşturması önergesi gelen kâğıtlar listesine alındıktan sonra Genel Kurul'da okunuyor. Meclis soruşturması açılıp açılmaması hakkında yapılacak görüşmelerin günü, önergenin verilişinden itibaren bir ay içinde görüşülüp karara bağlanacak şekilde, bir özel gündem halinde Danışma Kurulu'nun teklifi üzerine Genel Kurulca tespit ediliyor. Hakkında soruşturma açılması istenen Başbakan veya bakanın konuşacağı bir görüşmeden sonra, Meclis soruşturması açılıp açılmaması hakkında Genel Kurulca gizli oyla karar veriliyor.

-İZİN VERİLİRSE ONBEŞ KİŞİLİK KOMİSYON KURULACAK-

Soruşturma açılmasına karar verilmesi halinde, soruşturmanın yürütülmesi görevi, Anayasanın 100'üncü maddesi hükümlerine göre, Başkanlıkça Genel Kurulda yapılacak ad çekme suretiyle kurulacak onbeş kişilik bir komisyona iletiliyor.

Soruşturma komisyonu, raporunu Anayasanın 100'üncü maddesine göre kuruluşundan itibaren iki ay içinde veriyor.

Görüşmeler tamamlandıktan sonra komisyon raporu Genel Kurulca gizli oyla karara bağlanıyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meclis'in Seçim Tatili 8 Nisan'da Sona Eriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement