Soma Faciası Davası İçin Geniş Güvenlik Önlemi - Son Dakika
Güncel

Soma Faciası Davası İçin Geniş Güvenlik Önlemi

Soma Faciası Davası İçin Geniş Güvenlik Önlemi

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde 13 Nisan Pazartesi günü görülmeye başlanacak, 301 kişinin yaşamını yitirdiği Soma'daki maden ocağı faciasıyla ilgili davanın duruşmalarında yaklaşık bin polis ile güvenliğin sağlanacağı bildirildi.

10.04.2015 19:20

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde 13 Nisan Pazartesi günü görülmeye başlanacak, 301 kişinin yaşamını yitirdiği Soma'daki maden ocağı faciasıyla ilgili davanın duruşmalarında yaklaşık bin polis ile güvenliğin sağlanacağı bildirildi. Duruşmanın yapılacağı salona 1 kilometre mesafeden itibaren önlem alınıp, 3 aşamalı barikat kurulacağı ve 112 Acil Servis ekipleri ile 1 TOMA'nın hazır bekletileceği de belirtildi.

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma faciası davası, 13 Nisan Pazartesi günü başlayacak. Akhisar Belediyesi'nden 4 yıllığına kiralanan Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek ve en az 10 gün kesintisiz sürmesi beklenen duruşmalar, Adalet Bakanlığı'nın mahkemeye geçen 19 Mart'ta gönderdiği yazıya istinaden Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nin 24 Mart'ta aldığı kararla Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile gerçekleşecek. Halen Aliağa Şakran Cezaevi'nde tutuklu bulunan 8 sanık, adil yargılamanın kişi hürriyetine ilişkin kuralları ve can güvenliği gerekçesiyle Akhisar'a getirilmeyecek. Daha önce de gündeme gelen yargılama usulüne göre aralarında Soma A.Ş. CEO'su Can Gürkan'ın da bulunduğu 8 sanık halen tutuklu bulundukları Aliağa Şakran Cezaevi'nden mahkeme salonuna ekran ile bağlanacak, mahkeme heyeti sorguyu bu şekilde gerçekleştirecek. Avukatları ise mahkeme salonunda bulunacak.

'YAKLAŞIK 1000 POLİS GÖREV YAPACAK'

Ancak, duruşmanın yapılacağı salon ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alınacak. Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, duruşmanın yapılacağı salon ve çevresinde Manisa, İzmir, Çanakkale, Balıkesir ve bir çok çevre il ve ilçelerden gelecek desteklerle birlikte yaklaşık bin polisin görev yaparak, güvenliği sağlayacağını söyledi. Ayrıca, 112 acil servis ekipleri ve Soma'dan 1 TOMA'nın hazır bulundurulacağın da kaydetti. İlçe Emniyet Müdürü Pınar, bazı sivil toplum örgütleri ve kuruluşlarının gösteri ve açıklama yapacağı gözönüne alınarak duruşman salonun 1 kilometrelik alanında çeşitli güvenlik önlemleri alınıp, 3 aşamalı barikat kuracaklarını belirtip, gazetecilerin orta barikat içerisinde yer alacağını aktardı. Pınar, her basın kuruluşundan bir temsilcinin duruşmanın yapılacağı salona girmesine izin verileceği de söyledi.

Öte yandan duruşmanın yapılacağı salonun bitişiğindeki Ülkü İlköğretim Okulu öğrencilerine okul yönetimi tarafından duruşma günü velileri ile birlikte okula gelmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soma Faciası Davası İçin Geniş Güvenlik Önlemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement