Şuhut'ta İl Koordinasyon Kurul Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Şuhut'ta İl Koordinasyon Kurul Toplantısı

Şuhut Ziraat Odası'nda İl Koordinasyon Kurul toplantısı düzenlendi.

07.05.2014 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şuhut Ziraat Odası'nda İl Koordinasyon Kurul toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan, Dinar Ziraat Odası Başkanı Burhan Özdemir, ilçenin birçok bölgesinde yaşanan sulama sorunlarıyla ilgili bazı çözüm yolları getirmek istediklerini söyledi.

Menderes nehrinin ege denizine kadar giden ve ege ovasının arazilerini sulayan çok değerli bir kaynak olduğunu belirten Özdemir, "Dinar'ın şehir merkezinden geçen bu suyun kapalı sulama sistemine geçirilmesini talep ediyoruz" dedi.

Toplantı daha sonra kuraklık oranları Afyonkarahisar yüzde 40, Başmakçı, yüzde 30, Bayat yüzde 75, Bolvadin yüzde 40, Çobanlar yüzde 30, Çay yüzde 30, Dinar yüzde 35, Emirdağ yüzde 75, Hocalar yüzde 35, İhsaniye yüzde 60, İscehisar yüzde 35, Sandıklı yüzde 40 ve Şuhut yüzde 35 olarak açıklandı.

Toplantıda kuraklıktan dolayı gelebilecek pancar kota cezalarının kaldırılması, ruhsatı olmayan sulama kuyularının ruhsatlandırılması, elektrik ücretlerinin hasat zamanında ödenmesi, kiraz, vişne gibi ürünlerin kuraklık kapsamına alınması, Afyonkarahisar Büyük Menderes Havzasının kapalı sistem sulamaya geçilmesi, ürün taban fiyatlarının devletin açıklamış olduğu hedef enflasyona göre değil tarımsal giderlerin yıllık artış oranına göre hesaplanarak taban fiyatlarının açıklanması gibi maddeler alınan kararlara eklendi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şuhut'ta İl Koordinasyon Kurul Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement