Suriye'ye Gitmek İsteyen Yazarlar Nusaybin'e Yönlendirildi - Son Dakika
Yerel

Suriye'ye Gitmek İsteyen Yazarlar Nusaybin'e Yönlendirildi

Suriye\'ye Gitmek İsteyen Yazarlar Nusaybin\'e Yönlendirildi

Kızıltepe'de bulunan Şenyurt Sınır Kapısı'ndan Suriye tarafına geçmek için izin bekleyen Kürt Yazarlar Derneği üyesi 18 kişiye, Nusaybin'deki sınır kapısından geçebilecekleri bildirildi.

28.09.2013 15:51

Kızıltepe'de bulunan Şenyurt Sınır Kapısı'ndan Suriye tarafına geçmek için izin bekleyen Kürt Yazarlar Derneği üyesi 18 kişiye, Nusaybin'deki sınır kapısından geçebilecekleri bildirildi.

Grupta bulunan Kürt yazarlar, Diyarbakır, Mardin, Van, Bingöl ve İstanbul'dan Kürt Yazarlar Derneği üyeleri olarak Şenyurt geçiş noktasına geldiklerini ve Suriye'deki zor durumda olan insanların dertlerine ortak olmak için oraya gitmek istediklerini açıkladı. Uzun süren bekleyişin ardından yazarlara, Nusaybin'deki sınır kapısından geçebilecekleri bildirildi. Nusaybin'e hareket öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kürt Yazarlar Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, "Rojava halkı üzerindeki baskıya dikkat etmek için ve aydınların, yazarların vicdanını burada göstermek için arkadaşlarımızla karar verdik buraya geldik. İrtibat kurduk BDP milletvekilleriyle onlar İçişleri Bakanı'yla bizzat görüştüler ve haber bekliyorlar. Ondan sonra sürekli, 'yarım saat sonra, bir saat sonra bilgi' gelecek. Ama yaklaşık 22 saattir burada bekliyoruz. Yazar, aydın olarak oturduk burada hemen sınırın yanında kendi duygu ve düşüncelerimizi kalemimizle dile getirdik" dedi.

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan ise, "Çok ilginç bir manzara ile karşılaşıyoruz. Gazeteci yazarlar düşüncelerinden dolayı yanı başımızdaki coğrafyada araştırma yapmak üzere oraya gitmek istiyorlar. Bu kendilerinin en doğal demokratik haklarından biridir. Çünkü Türkiye ile Suriye arasında fiili bir sınır kalmamış. Karşı taraf buraya olduğu gibi gelip gitmektedir. Biz gazeteciler cemiyeti olarak bu arkadaşların önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Yazarlar daha sonra Nusaybin'e hareket etti. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriye'ye Gitmek İsteyen Yazarlar Nusaybin'e Yönlendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement