Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın Vefatı - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın Vefatı

Suudi Arabistan Kralı Abdullah\'ın Vefatı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Suudi Arabistan Kralı Abdullah'a Allah'tan rahmet, ailesine ve kardeş Suud halkına başsağlığı dilerim" İngiltere, Rusya ve Almanya hükümetleri de Kral Abdullah'ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

23.01.2015 16:08

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in vefatı dolayısıyla bu ülkeye başsağlığı dileklerini iletti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kral Abdullah'ın vefatı nedeniyle sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında taziye mesajı yazdı. Çavuşoğlu, mesajında, "Suudi Arabistan Kralı Abdullah'a Allah'tan rahmet, ailesine ve kardeş Suud halkına başsağlığı dilerim" ifadesine yer verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de taziye mesajında, "Kral Abdullah'ın vefatı, Krallık ve tüm Suudi halkında onarılamaz bir kayba neden oldu. Hayata veda eden Kral, bilgili, tutarlı bir devlet adamı ve politikacı, uluslararası arenada itibar gören halkına saygı ve sevgiyle yaklaşan bir liderdi" dedi. Putin, yeni Kral Selman bin Abdulaziz'in bölgesel istikrara ve Suudi Arabistan'ın gelişimine katkı sağlayacağından emin olduğunu kaydetti.

İngiltere Başbakanlığı'nın yayımlanan mesajda ise Başbakan David Cameron'ın Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın vefatını öğrenmekten dolayı duyduğu derin üzüntü belirtildi. Mesajda, Cameron'ın "Tüm düşüncelerim ve dualarım bu üzücü zamanda Suudi kraliyet ailesiyle ve Suudi halkıyla birlikte. Krallıklarımız arasındaki uzun ve derin bağların devam edeceğini, dünyadaki barışı ve refahı güçlendirmek için birlikte çalışmayı sürdürebilmeyi yürekten ümit ediyorum" ifadeleri yer aldı.

Almanya Hükümet Sözcü Vekili Christiane Wirtz de Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Suudi Arabistan'a başsağlığı mesajı gönderdiğini ifade etti.

Merkel'in taziye mesajında vefat eden Suudi Arabistan Kralı için, "Ortadoğu'daki dengeli ve aracı rolü ile hem kendisine hem de Suudi Arabistan'a saygı ve övgü sağladı. İleriyi görebilme, kişisel çabaları ve akıllı davranışı ile ülkesinin modernleşmesi ve İslam dünyasının Batı ile diyaloğu için çaba gösterdi" denildi.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz, üç haftadan beri tedavi gördüğü hastanede dün gece vefat etmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement