TBMM Başkanı Çiçek Rusya'da - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Çiçek Rusya'da

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Rusya'nın başkenti Moskova'da, bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

15.04.2015 18:17

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Rusya'nın başkenti Moskova'da, bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nde yapılan görüşmede konuşan Çiçek, Moskova'da Yunus Emre Kültür Merkezi açılması konusunda "Yer belli, rakam belli. Bundan sonrası formalitenin tamamlanmasından ibaret" dedi.

Çiçek, "İncelenen 15 binadan Bolotnaya-7 Moskova adresinde bulunan binanın makul bir seçim olduğuna karar vermişler. 9,5 milyon dolar gibi bir rakama (mülk sahibiyle) anlaşmışlar. Bu yeni bir gelişme. Sayın Başbakan'a bugün yarın arz ederler. Dolayısıyla böyle bir ödenek çıkmış oluyor" diye konuştu.

Çiçek, ayrıca Rusya ile Türkiye arasında iki ülke liderleri tarafından belirlenen 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşılmasında Rusya'da yaşayan ve iş yapan Türklerin büyük payı olacağını söyledi.

Cemil Çiçek, vatandaşların askerlik, emeklilik, eğitim, sosyal güvenlik ve kültürel alandaki sorularına da cevap verdi.

TBMM Başkanı Çiçek'in Türk vatandaşlarıyla yaptığı toplantıya TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Türkiye-Rusya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Salih Kapusuz, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ve Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Sezgin katıldı.

Moskova'daki iki günlük ziyaretini tamamlayan TBMM Başkanı Çiçek, temaslarına yarın Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nde devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Çiçek Rusya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement