TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, anayasa değişiklik teklifinin, "gazi Meclisin bağrına canlı bomba koyma" teklifi olduğunu savunarak, "Teklife direnme, gazi Meclisin namus borcu." dedi.

09.01.2017 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, anayasa değişiklik teklifinin, "gazi Meclisin bağrına canlı bomba koyma" teklifi olduğunu savunarak, "Teklife direnme, gazi Meclisin namus borcu." dedi.

CHP, Danışma Kurulu toplanamadığı için dış politika ve terör saldırılarıyla ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, Genel Kurul gündemine grup önerisi olarak getirdi.

Grup önerisi üzerinde söz alan Tezcan, vatandaşın günlük yaşamında temel sorununun yoksulluk, işsizlik, geçim sıkıntısı; ülkenin sorununun terör olduğunu söyledi.

Tezcan, doların 3,72 lira olduğu, yüzlerce vatandaşın terör saldırısında kaybedildiği bir süreçte, TBMM'nin tarihi uzlaşmayı yakalayıp, uzlaşmayla teröre karşı mücadele etmesi gerekirken, devlet yetkilerinin bir kişinin elinde nasıl toplanacağının konuşulduğunu savundu.

Anayasa değişikliği teklifinde imzası bulunan AK Parti'li milletvekillerine, "Bu teklif, Türkiye'nin terör sorununu çözecek, ekonomik krizle ilgili bu sorunu çözecek teklif mi? AKP, 15 yıldan beri tek başına iktidar. Ne istediyseniz yaptınız, parlamentodan geçirecek sayısal çoğunluğunuz var. Bu değişiklik hangi acil sorunu çözecek? Reina, Kayseri saldırısının önüne mi geçecek?" diye sordu.

Tezcan, teklifin, "gazi Meclisin bağrına canlı bomba koyma, TBMM'yi tasfiye etme, milletin gerçek temsilcilerinin ağzını bantlayıp, ellerini, kollarını bağlama" teklifi olduğunu ileri sürerek, bu teklife direnmenin gazi Meclisin namus borcu olduğunu savundu.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, AK Parti'nin izlediği dış politikayı yılan takip etse, belkemiğinin kırılacağını söyleyerek, "Zigzaglarla dolu. Dün ak dediğine bugün kara bile değil, mor, öbür gün kara diyen, skalada yer bırakmayacak şekilde, birbini tekzip eden işlerle dolu." görüşünü savundu.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, terörle mücadelenin, ihmal edilmemesi gereken milli politika olduğunu, bunun için etkili, sonuç alıcı, çok kuvvetli politikalar uygulanması gerektiğini vurguladı.

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, daha güçlü bir Türkiye ve siyaset, vesayetten kurtulmuş sivil iradenin, çok daha ileri adımlar atabileceği Türkiye için bir an önce anayasa teklifine geçmek istediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement