TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

CHP'nin inşaatlardaki ölümlü iş kazalarıyla ilgili araştırma önergesinin gündeme alınma önerisi reddedildi.

05.11.2014 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda CHP'nin inşaatlardaki ölümlü iş kazalarla ilgili araştırma önergesinin gündeme alınmasına ilişkin grup önerisi reddedildi.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, partisinin grup önerisi üzerinde yaptığı konuşmada, geçmişte bu konuda yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını belirterek, bu önerinin de reddedilmesi halinde yaşanacak kazalar sonrasında kimsenin kürsülere çıkıp ağıt yakmaması, konuşma yapmaması gerektiğini söyledi.

Yaşanan kazaların ardından siyasetçilerin hamasi nutuklar attığını ifade eden Çelebi, "Buradan ucu kime dokunursa dokunsun ortaya çıkacak' diyorsunuz. Ucunun kime dokunduğu belli. Bu yasaları yapan sizsiniz. Uyarıyı yapan biziz, reddeden sizsiniz. Bu akşam rahat uyumak istiyor musunuz? Gelin bu vicdanlı tavrınızı gösterin. Bugün gösteremezseniz, sonra bu kürsüye çıkıp ağıt yakmayın. Bize ağıt yakmalarınızdan bıktık. 'Sorumluluk bizde. Özür diliyoruz' deyin. Bir kez de özür dilemeyi bilin" diye konuştu.

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu da konuşmasında, hükümetin iş kazaları sonrasında sorumluların araştırılması ve adalet önüne çıkarılması konusunda kararlı bir yaklaşım sergilediğini belirtti. TBMM'de kurulan Soma Maden Kazasını Araştırma Komisyonu'nun çalışmalarına da dikkati çeken Kavuncu, Torba Yasa kapsamında hayata geçirilen düzenlemeleri de hatırlattı.

MHP Mersin Milletvekili Ali Öz ise AK Parti iktidarı döneminde meydana gelen ölümlü iş kazalarından örnekler vererek, hükümet yetkililerinin bu olaylardan sonra yaptıkları açıklamaları hatırlattı. AK Parti'nin bu kazalara yaklaşımının önlem odaklı olmadığını ve uluslararası standartların gözardı edildiğini ileri süren Öz, "Son 10 yıl içinde Türkiye'de ölümlü iş kazalarının 7, 8 kat arttığı artık herkes tarafından bilinen bir gerçek" dedi.

İş kazalarının önlenmesi için bakış açısının değişmesi gerektiğini vurgulayan Öz, ölenlere şehit madalyası takmak, kalanlara ev vermek, para yardımı yapmakla sorunların çözülemeyeceğini söyledi.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ise Genel Kurul'un gündeminde akademisyenlerin maddi haklarına yönelik önemli bir düzenleme olduğunu belirterek, CHP önerisinin aleyhinde olduklarını söyledi.

Görüşmelerin ardından CHP'nin grup önerisi oylanarak reddedildi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement