TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurul'da, HDP'nin grip hastalıklarına karşı alınacak önlemlerin belirlenmesi ve grip aşılarından kaynaklı sorunların önüne geçilmesi amacıyla verdiği Meclis Araştırma Önergesi'nin gündeme alınmasına ilişkin önerisi kabul edilmedi.

17.03.2015 17:19

TBMM Genel Kurul'da, HDP'nin grip hastalıklarına karşı alınacak önlemlerin belirlenmesi ve grip aşılarından kaynaklı sorunların önüne geçilmesi amacıyla verdiği Meclis Araştırma Önergesi'nin gündeme alınmasına ilişkin önerisi kabul edilmedi.

Öneri üzerine söz alan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, domuz gribi nedeniyle ölümler meydana geldiğini belirterek, Mersin ve Anamur'da son 1 hafta içerisinde 3 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada el yıkamanın önemine vurgu yapıldığını ifade eden ve bunu eleştiren Baluken, "Böyle bir ciddiyetsizlik olur mu? Medya, basın, televizyonlar aracılığıyla yaklaşan tehlikeye dikkat çekebilir, halkın gerekli duyarlılığı göstermesini isteyebilirdiniz" dedi.

Konunun ciddiyetle ele alınması gerektiğini ifade eden Baluken, alınması gereken önlemleri anlattı.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer son günlerde domuz gribinin her ülkede olduğu gibi zaman zaman Türkiye'de de görülen virütik bir hastalık olduğunu kaydetti.

Hastalığın tedavi edilmemesi halinde ölümlere neden olabileceğine dikkati çeken Tamer, Türkiye'deki domuz gribi vakalarına ilişkin "Sağlık Bakanlığı gerekli tedbirleri almıştır. Bana göre geniş olarak toplumu huzursuz, rahatsız edecek bir salgının olmadığını ifade ediyorum" diye konuştu.

Tekrar söz alan Baluken, Tamer'e, "Bir hekim olarak keşke bu kürsüden böyle bir konuşma yapmasaydınız. Biz hekimlerin görevi mevcut tehlikeyi hafifletmekle ilgili burada bir bilgilendirme olmaması gerekiyor. Konuşmanızı dinleyince 'ortada ciddi bir tehlike yok' kanaatine vardım. 'İlaç verseniz bir haftada, vermeseniz de 7 günde geçen bir hastalıkla karşı karşıyayız' gibi bir izlenim edindim" dedi.

Baluken, son bir kaç ay içerisinde 11 kişinin öldüğünü Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada da yer aldığını kaydetti.

Tamer, "Türkiye'de pandemi yapacak bir durum var mı? Böyle bir durum yok. Ancak bir heyet tarafından Anamur şu anda inceleniyor ve orada alınacak tedbirler olabilir, olacaktır. Ama Türkiye'de pandemi yapacak bir durum yok. Gerekli araştırma yapılıyordur. Bakanlığımız gerekli çalışmayı yapıyordur" karşılığını verdi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da bu hastalığın insanları öldürdüğünü belirterek, "Anamur'da 3 tane genç insan öldü. Daha niye önemsiz diyoruz. Anamur'da bir tek tedbir alınmış değil. Türkiye genelinde 11 ölüm var. Bunlar çok önemlidir. Bunların domuz gribi olduğu Müsteşar tarafından açıklanmıştır" diye konuştu.

Atıcı, konunun acilen ele alınması gerektiğini vurgulayarak, "Gerekirse aşı, gerekirse seyahat kısıtlılığı ya da gerekirse bilim kurulunun önereceği her şey. Bu konu hafif, geçiştirİlecek bir konu değildir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement