Terör Mağduru Çocuklar Ders Başı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Terör Mağduru Çocuklar Ders Başı Yaptı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Okul bahçesi genel görüntüler -Sınıflarda öğrencilere kitapçık dağıtımı -Öğrencilerin kitapçıkları incelemesi -Öğrencilerle röp.Terör mağduru çocuklar ders başı yaptı TSK ve emniyet unsurlarınca yürütülen müşterek operasyonlarla teröristlerden arındırılan, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Şırnak'ın Silopi ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde öğrenciler ders başı yaptı Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Dayanan: "İlçedeki tüm okullarımızı eğitim öğretime hazır hale getirdik" ŞIRNAK/ MARDİN - PKK'ya yönelik operasyonlarla teröristlerden arındırılan Şırnak'ın Silopi ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde öğrenciler törenle eğitim öğretime başladı.

19.09.2016 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Okul bahçesi genel görüntüler

-Sınıflarda öğrencilere kitapçık dağıtımı

-Öğrencilerin kitapçıkları incelemesi

-Öğrencilerle röp.

Terör mağduru çocuklar ders başı yaptı

TSK ve emniyet unsurlarınca yürütülen müşterek operasyonlarla teröristlerden arındırılan, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Şırnak'ın Silopi ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde öğrenciler ders başı yaptı

Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Dayanan:

"İlçedeki tüm okullarımızı eğitim öğretime hazır hale getirdik"

ŞIRNAK/ MARDİN - PKK'ya yönelik operasyonlarla teröristlerden arındırılan Şırnak'ın Silopi ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde öğrenciler törenle eğitim öğretime başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca yürütülen müşterek operasyonlarla teröristlerden temizlenen, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı iki ilçede sağlanan huzurla öğrenciler ders başı yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Silopi

Terör saldırıları nedeniyle okullarından bir süre uzak kalan öğrenciler, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaz tatilinin ardından okullarına kavuştu.

Silopi'de eğitim öğretim yılı okullarda düzenlenen törenlerle başladı.

Yaklaşık 40 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğü ilçede PKK'lı teröristler tarafından tahrip edilen Gazipaşa İlkokulu da yapılan onarımın ardından yeniden hizmete açıldı.

Şırnak'taki terör saldırılarından duydukları endişe nedeniyle evlerini terk ederek Silopi'ye gelen öğrenciler de misafir öğrenci olarak ilçedeki okullarda eğitim öğretim alacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, yaptığı açıklamada, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğretmenlere, öğrencilere ve velilere hayırlı olmasını diledi.

Terör saldırılarından dolayı aksayan eğitimin bu yıl daha farklı olacağına işaret eden Dayanan, ilçedeki tüm okullarda öğrencilerin fiziki olarak rahat eğitim öğretim göreceği güzel bir ortam oluşturduklarını söyledi.

Dayanan, okullarda herhangi bir eksikliğin bulunmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bakanlığımızın yaptığı çalışma sonucu sözleşmeli öğretmen ataması da yapılacak. Sözleşmeli öğretmenlerimizin bölgede 4 yıl mecburi hizmet süresi var. Bu da eğitimde süreklilik açısından önemli olacak. Öğrencilerimiz bu sayede aynı öğretmenle 4 yıl eğitimini sürdürecek. Bölgede eğitimdeki sirkülasyon böylece durmuş olacak. Bu da eğitim kalitesine büyük ölçüde katkı sağlayacak. İlçedeki tüm okullarımızı eğitim öğretime hazır hale getirdik."

Terör saldırıları nedeniyle Şırnak'tan gelen öğrencilere yönelik de çalışma yaptıklarını aktaran Dayanan, bu öğrencilerin eğitimi için de gerekli tedbirleri aldıklarını vurguladı.

Dayanan, 2016-2017 eğitim öğretim yılının hiçbir sıkıntı yaşanmadan geçeceğine inandığını söyledi.

- Mardin

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların ardından 6 mahalle dışındaki tüm mahallelerde sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Nusaybin'de de 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının ilk ders zili çaldı.

Yaz tatilinin ardından okullarına gelen öğrenciler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğretmenlerinin eşliğinde sınıflara alındı.

Öğrenciler birbirleri ile hasret giderdi.

Nusaybin'de de 2016-2017 eğitim-öğretim yılı, tüm yurtta olduğu gibi "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" temasıyla başladı.

Öğrencilere, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anısına" isimli kitapçık dağıtıldı.

Kitapçığa büyük ilgi gösteren öğrenciler 15 Temmuz gecesi yaşanılan anlara ilişkin fotoğrafları dikkatle inceledi.

Terör Mağduru Çocuklar Ders Başı Yaptı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Mağduru Çocuklar Ders Başı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement