Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Terör Saldırılarına Tepkiler

Terör saldırıları, Ankara, İzmir, Adıyaman, Tekirdağ ve Amasya'da protesto edildi.

09.09.2015 02:31

Terör saldırıları, Ankara, İzmir, Adıyaman, Tekirdağ ve Amasya'da protesto edildi.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde sosyal medya üzerinden haberleşen ve buluştukları Yeşil Çubuk Parkı önünden Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen bir grup vatandaş, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı.

Atatürk Parkı önünde geniş katılımla daha da kalabalıklaşan grup burada saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra slogan atarak Atatürk Caddesi'nde yürüyen gruba, araç konvoylarından korna çalınarak destek verildi. Grup, daha sonra olaysız dağıldı.

Gölbaşı ilçesinde Alparslan Türkeş Parkı'nda bir araya gelen bir grup vatandaş, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene", "Kahrolsun PKK", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atarak, taşıdıkları Türk bayraklarıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Cemal Gürsel Caddesi'nde yürüyüşüne devam eden gruba evlerinin balkonunda oturanlar ile yoldan geçen vatandaşlar da alkışlarla destek verdi, araç konvoyları oluşturuldu.

Grup, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı binaları önünde İstiklal Marşı'nı okurken, araç konvoyları Konya Yolu'nda trafiğin aksamasına neden oldu. Grup, Cemal Gürsel Caddesi'nde de İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

-İzmir-

İzmir'in Bergama ilçesinde, Bayraklı Parkı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada İstiklal Marşı okuyan gruptan ayrılan bazı vatandaşlar bir mahalleye doğru yürümek istedi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, yürüyüşe izin vermedi, grubu dağıttı.

Bornova ilçesinde ise Hükümet Konağı önünde Türk bayrakları ile toplanan vatandaşlar, bir süre terör örgütü aleyhine slogan attı. Grup, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları eşliğinde HDP ilçe binasına yürüdü. Partinin tabelasına ve camlarına zarar veren grup, çevik kuvvet ekiplerince dağıtıldı.

-Adıyaman-

Besni ilçe merkezinde araç konvoyu yaparak tur atan grup, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Grup daha sonra Atatürk Caddesi'nde bulunan HDP İlçe Başkanlığı binası önüne geldi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yoğun önlem aldığı HDP binası önünde toplanan bir grup, binanın çatısına çıkarak Türk bayrağı astı.

Daha sonra şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra olaysız dağıldı.

-Tekirdağ-

Çorlu ilçesinde Atatürk Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin kişi terör örgütü aleyhine slogan attı.

HDP İl Binası'na girmek isteyen gruptan bazı kişileri polis ekipleri engellemeye çalıştı. Parti binasının yanındaki binanın yangın merdivenini kullanan bir grup HDP İl Başkanlığı'nın bulunduğu binanın çatısına çıktı. Burada HDP'nin bayrağını yırtan grup Türk bayrağı astı.

Polisin uyarısına rağmen bölgeden ayrılmayan protestoculara polis zaman zaman biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Gazdan etkilenen 5 kişi ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Grup bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

-Amasya-

Amasya'nın Suluova ilçesinde toplanan vatandaşlar, terör olaylarına araçlarla konvoy düzenleyerek tepki gösterdi.

Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla şehir turu atan vatandaşlar, İlçe Jandarma Komutanlığı önüne gelerek saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement