Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Terör Saldırılarına Tepkiler

Sakarya'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK) yöneticileri, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Mardin ve Van'daki terör saldırılarını kınadı.

19.08.2016 15:40

Sakarya'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK) yöneticileri, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Mardin ve Van'daki terör saldırılarını kınadı.

Milli Eğitimciler Birliği Derneği (MEBDER) Genel Başkanı Ali Akıllı, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları adına yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde yapılan terör saldırılarının 15 Temmuz darbe teşebbüsünden ayrı olmadığını, FETÖ, PKK, DAEŞ gibi bu ülkeye musallat olan örgütlerin yularının bir merkezin elinde olduğunu ifade etti.

Darbe teşebbüsünün Türkiye'yi ve bölgeyi dizayn etme çabasının başlangıcı olduğunu kaydeden Akıllı, "Devam eden bu şer planda FETÖ-PKK ve DAEŞ gibi örgütler, yönetildikleri üst aklın kendilerine biçtikleri rolü oynamaktadırlar. Ambalajları ne olursa olsun; bunların içlerinde taşıdıkları pislik de, yönetildikleri el de aynıdır. Ümmetin son kalesi olan Türkiye'yi düşürmeden emellerine ulaşamayacaklarını bilen üst akıl, taşeron örgütler eliyle tüm gücüyle saldırmaktadırlar. Dün FETÖ'yü kullanan güçler, bugün PKK'yı kullanmaktadır. Yarın PKK'nın hain bombalarına DAEŞ'in kalleş saldırıları eklenecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Akıllı, her türlü saldırıya karşı bu milletin evlatlarının direnişinin büyük olacağını, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı milletin tuttuğu safların daha güçlü bir şekilde olacağını vurguladı.

Meydanlarda başlayan nöbete ev ve iş yerlerinde devam edeceklerini kaydeden Akıllı, "Biz de, Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi diyoruz: 'Topunuz gelin, bütün güçlerinizle gelin.' Bu millet sizi bozguna uğratmaya muktedirdir. Sivil Toplum Kuruluşları olarak, 15 Temmuz ve sonrasında olduğu gibi devletimizin ve milletimizin yanında olduk. Bundan sonra da bizden beklenen her türlü insiyatifi hiç tereddüt etmeden alacağımız konusunda hiç kimsenin kuşkusu olmasın." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement