Teröre Tepki - Siirt/erzurum/ - Son Dakika
Güncel

Teröre Tepki - Siirt/erzurum/

Güneydoğu'da vatandaşlar Cuma namazı sonrasında terör örgütü PKK ve FETÖ'nün saldırılarına karşı tepki gösterdi.

19.08.2016 15:41

Güneydoğu'da vatandaşlar Cuma namazı sonrasında terör örgütü PKK ve FETÖ'nün saldırılarına karşı tepki gösterdi.

Siirt'te Cuma namazından çıkışında Çarşı Camii önünde bir araya gelen STK temsilcileri ve vatandaşlar terör örgütü PKK ve FETÖ'nün saldırılarına tepki gösterdi.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Başkanvekili Zekeriya Butur, terör örgütü PKK tarafından Van, Elazığ ve Bitlis'te yapılan terör saldırılarını kınadı.

Butur, ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden hain saldırılar karşısında milletin gösterdiği dayanışma ve kararlılığın terör saldırılarına verilecek en anlamlı cevap olduğunu belirtti.

15 Temmuz başarısız darbe teşebbüsüyle beraber FETÖ ve PKK terör örgütlerinin aynı üst aklın piyonu olduklarının ortaya çıktığını aktaran Butur şöyle dedi:

"15 Temmuz'da meclisimizi bombalayan, millet evlatlarına karşı silah kullanan üniformalı teröristler ile Van, Elazığ ve Bitlis'te güvenlik güçlerine saldıran, masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiçbir fark yoktur. Terör örgütlerinin isimleri ve söylemleri değişse de, Türkiye düşmanları olduğu gerçeği hiçbir zaman değişmeyecektir. Her iki terör örgütü de gerçekleştirdiği kanlı saldırılarla ülkemizin varlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü istiklalini ve istikbalini hedef almaktadır. Bu milletin mayası esaret değil, cesarettir. Hiçbir terör örgütü ve çete, asil Milletimizi korkuyla sindiremeyecek, kardeşi kardeşe düşürmeyi asla başaramayacaktır."

Öte yandan bu akşam saat 21.00'de Siirt Valiliği önünde PKK terör örgütüne karşı huzur nöbetini başlatılacağı öğrenildi.

Türkiye'deki terör saldırılarına tepkiler

Bingöl'de vatandaşlar, cuma namazının ardından PKK terör örgütüne tepki gösterdi

Bingöl'de cuma namazının ardından toplanan vatandaşlar, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Bingöl Sivil Toplum İnsiyatifi tarafından cuma namazının ardından Saat Kulesi önünde organize edilen "Teröre karşı tek ses tek yürek" etkinliğine katılan vatandaşlar, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" slogan atarak, teröre tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Bingöl Din Görevlileri Derneği Başkanı Rauf Savaç, son günlerde terör saldırılarını kınadı.

Ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden hain saldırılar karşısında milletin gösterdiği dayanışma ve kararlılığın teröre karşı verilecek en anlamlı cevap olacağını belirten Savaç, "15 Temmuz'da Gazi Meclisimizi bombalayan, millet evlatlarına karşı silah kullanan üniformalı teröristler ile yıllardır ortak vatanımızın her yanında ve dün Van, Elazığ ve Bitlis'te güvenlik güçlerine saldıran, masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiçbir fark yoktur. Terör örgütlerinin isimleri ve söylemleri değişse de Türkiye düşmanları olduğu gerçeği hiçbir zaman değişmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Savaç, her iki terör örgütü de gerçekleştirdiği kanlı saldırılarla ülkemizin varlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, istiklalini ve istikbalini hedef aldığını söyledi.

Türkiye'yi teslim alabileceklerini düşünen vatan hainlerinin dün olduğu gibi her zaman hüsrana uğratılacağına işaret eden Savaç, şunları kaydetti:

"Devletimizin ismi olan 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni birlikte kurduk. Milletimizin her bir ferdinin ölümden korkmadığını, şehitlerin ölmediğini, milletimizi tanıyan herkes bilir ve bilmelidir. Millet olarak, teröristlere ve terörist eylemlere karşı, tefrikaya düşmeden, 15 Temmuz ruhunun samimiyeti, duyarlılığı ve vakur duruşuyla yerli ve milli tavrımızı, her zaman ve her şartta ortaya koymaya hazır ve kararlıyız."

Vatandaşlar da teröre tepki gösterdi

Vatandaşlardan Bayram Girişen, terör saldırılarının arkasında Avrupa Birliği ülkelerinin bulunduğunu ve yaşananları ikinci haçlı seferleri olarak değerlendirdi.

Girişen, şöyle konuştu:

"Ordaoğunun müslüman halkalarını terörle dizayn etmeye çalışıyorlar. Gerek Türkiye'deki Müslümanlar gerekse Ortadoğudaki müslümanlar bu ikinci haçlı seferlerine karşı uyanık olmamız lazım. Son gelişen terör olayları Türkiyede bir darbe geçirdik. emperyalistlerin sağ kolu dediğimiz darbe başarısız olunca sol kolu olan yavrusunu (PKK) devreye soktu, bombalar patlıyor ve insanlar ölüyor. Bu terör saldırılarını kınıyor ve lanetliyoruz."

Şevket Uzunboy da herkesin ülkeye sahip çıkmasını, birlikte yaşamak için çaba gösterilmesini ve terör istemediklerini söyledi.

Bütün vatandaşları birlik ve beraberliğe davet eden Uzunboy, "Birlikte güç var, kuvvet var. Hep beraber olalım hep birlik olalım. Kan dökmek hiç kimseye yarar getirmiyor. Bu ülke hepimizi yeterlidir. Zazaca, Kürtçe ve Tükçe konuşmak istiyorsun? Konuşalım ama hep birlik olalım. Yeter artık." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Teröre Tepki - Siirt/erzurum/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement