Tor: "Hain Kalkışma Hepimize Karşı Yapıldı" - Son Dakika
Yerel

Tor: "Hain Kalkışma Hepimize Karşı Yapıldı"

Tor: "Hain Kalkışma Hepimize Karşı Yapıldı"

AK Parti Osmaniye İl Başkanı Avukat Hamza Tor, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin Cumhuriyet tarihinde görülebilecek en hain kalkışma olduğunu belirttiAK Parti Osmaniye İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Tor, 15 Temmuz akşamı basın mensuplarının net tavrından dolayı teşekkür etti.

18.08.2016 15:10

AK Parti Osmaniye İl Başkanı Avukat Hamza Tor, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin Cumhuriyet tarihinde görülebilecek en hain kalkışma olduğunu belirtti

AK Parti Osmaniye İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Tor, 15 Temmuz akşamı basın mensuplarının net tavrından dolayı teşekkür etti. Darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeler ile AK Parti'nin 15.kuruluş yıldönümü hakkında açıklamalarda bulunan Tor, şunları kaydetti:

"15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin aziz Türk Milleti tarafından önlendi. Bu hain darbe girişimi Cumhuriyet tarihimizde milletimizin görüp görebileceği en hain kalkışmalardan biriydi. Bu girişim devletin içerisine, özellikle de TSK ve Emniyet içerisine sinsice çöreklenerek yol almış hainlerin beklide son hamlesiydi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız ve Genel Başkanımız Binali Yıldırım'ın o anda dik durarak halkı meydanlara çağırması üzerine aziz milletimizin meydanlara çıkarak dik duruşu sayesinde darbe girişimi bertaraf edilmiştir. Aynı şekilde o akşam net duruşu ile demokrasiden yana olan hemşerimiz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Tor, hain girişiminin ilk anlaşıldığı saatlerde tüm Türkiye'nin olduğu gibi Osmaniye halkının da alanlara çıktığını hatırlattı. Tor, "Osmaniye'de milli iradeye inanan, demokrasiye inanan, milletini devletini seven insanlar meydanlara indiler. Bizde o saatten sonra parti binamızın önünde toplandık. Parti binamızın önüne binlerce kişi geldi. Gerçekten Osmaniye 15 Temmuz akşamı daha birçok ilde bu kalkışmaya karşı tepkiler, henüz başlamamışken kentimizde de çok yoğun bir şekilde başladı. Sadece parti binamızda değil, Cumhuriyet Meydanı'nda ve eski İl Özel İdaresi binasının orada da vatandaşlar toplanmaya başladı" dedi.

Tor, hain kalkışmanın ilk dakikalarında gençlerin sokaklara indiğini dile getirerek, onlara teşekkür etti. "Gençlerin memleket meseleleri üzerine yoğunlaşmadığını düşünenler yanıldı" diyen Tor, "Bu gençler apolitik yetişiyor. Memleket meseleleri üzerine yeterince yoğunlaşmıyorlar diye bir düşünce vardı. Fakat 15 Temmuz akşamı bu düşüncemizin yanlış olduğunu gördük. Sadece Osmaniye'de değil tüm Türkiye'de bu durumun böyle olmadığını, aslında bu milletin evlatları olan gençlerimizin de memleket meselelerine çok duyarlı olduklarını gördük. Bu hain kalkışmaya ilk tepki koyan gençler oldu" ifadelerini kullandı.

Tor, FETÖ'nün bu hain girişiminin parti meselesi olmadığını her ortamda söylediğini anlattı. Tor, "Bu kalkışma AK Partiye değil bütün millete, bütün devlete, bütün siyasi partilere devlet idaresine yapılan bir kalkışma olduğunu söyledik. O akşam partilerin siyasi kuruluşları meydanlara çıkarak demokrasiye sahip çıktıklarını gösterdiler. Aynı şekilde kadınlarımızda o akşam meydanlara çıkarak demokrasiye sahip çıktılar. Hepsine teşekkür ederim. Siyasi parti temsilcilikleri bizlere destek olduklarını söylediler. Bazıları ilk geceden gelerek yanımızda durdular. Demokrasi mitinglerinde bir arada durarak demokrasiye sahip çıktılar. En kısa zamanda onları ziyaret ederek onlara teşekkür edeceğiz. Bunun yanında basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Cansiperane bir şekilde hem görev yaptılar hem de demokrasiye sahip çıktılar. Basın mensuplarına ve kuruluşlarına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Hamza Tor, partisinin 15. kuruluş yıl dönümünü buruk kutladığını anımsattı. Tor, "14 Ağustos 2001'de Erdemliler Hareketi olarak kurulan AK Partinin kuruluş yıl dönümünü kutladık. Yaşanan olaylardan dolayı biraz buruk geçen bir kutlamaydı. Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı bir söz vardı 'Bu partiyi millet kurdu biz tabelasını astık' sözü ve daha sonra söylediği 'Artık bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak' sözleri geldiğimiz noktada en net delili oldu. Yaşadığımız darbe girişimine karşı direncimiz hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını gösterdi" şeklinde konuştu.

Tor, konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tor: 'Hain Kalkışma Hepimize Karşı Yapıldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement