Trafik Haftası - Son Dakika
Yerel

Trafik Haftası

Trafik Haftası

Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara, "Emniyet kemeri sizi araca veya koltuğa değil aslında hayata bağlar" dedi.

04.05.2013 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara, "Emniyet kemeri sizi araca veya koltuğa değil aslında hayata bağlar" dedi.

Kara, Karayolları Parkı'nda Trafik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada trafiğin önemini anlatma adına iyi değerlendirilmesi gereken bir hafta olduğunu söyledi.

Kara, 2012 yılında Mardin'de meydana gelen kazalarda 18 kişi hayatını kaybettiğini, bin 291 kişinin ise çeşitli şekillerde yaralandığını, 8 milyon lira civarında da maddi hasar oluştuğunu söyledi.

Türkiye'de yolcu taşımacılığının yüzde 90'ı ile yük taşımacılığının yüzde 82'sinin karayolları üzerinden yapıldığını aktaran Kara "Karayolu ulaşımının bu kadar yoğun olduğu ülkemizde karayolu ağının nitelik ve nicelik yönünden yeterliliği büyük önem arz etmektedir. Son yıllarda yapılan otoban ve bölünmüş yollar trafik güvenliğine önemli derecede katkı yapmıştır. Ülkemizdeki trafik kazalarının nedenleri incelendiğinde, kazaların oluşmasında insan faktörünün etkin rol oynadığı görülmektedir. Ölümlü kazaların nedenlerine bakıldığında, yüzde 35 oranında aşırı hızdan kaynakladığı görülmektedir. 2015 yılına kadar kemer takma oranının şehir içerisinde yüzde 70, şehir dışında yüzde 90'a çıkarılması hedeflenmektedir. Bu arada şunu unutmamak lazımdır. Fren sistemleri araçlar içindir. Şayet emniyet kemeriniz bağlı değil ise araç dursa bile siz yolunuza devam edersiniz. Emniyet kemeri sizi araca veya koltuğa değil aslında hayata bağlar" diye konuştu

Kara, eylem planı doğrultusunda belirlenen hedeflere ulaşmak için hız ve emniyet kemeri denetimlerin yanında, alkol denetimi, ağır taşıt denetimi, elektronik denetim sistemleri, motosiklet denetimi, trafik ışık ve işaret ihlali denetimi ve cep telefonu denetimi yapılmaya devam edileceğini kaydetti.

2010 yılından beri Merdin Merkez ile Kızıltepe, Nusaybin ve Midyat ilçelerinde MOBESE sistemlerinin faaliyet gösterdiğini kaydeden Kara konuşmasını şöyle tamamladı:

"Halen Derik, Ömerli ve Dargeçit'te MOBESE kurulum çalışmaları devam etmekte olup kısa sürede faaliyete geçecektir. Ayrıca Sayın İçişleri Bakanımız, Emniyet Genel Müdürümüz ve Valimizin destekleriyle geri kalan 3 ilçemiz olan Mazıdağı, Savur ve Yeşilli ilçelerimiz için de ödenek gelmiş olup ihale hazırlık süreci devam etmektedir. Sonuç olarak 2014 yılının başında il merkezi ve 9 ilçemizde MOBESE sistemi aktif hale gelecektir. Bu kapsamda il genelinde plaka tanıma ve elektronik denetim sistemleri faaliyete geçecektir. Kısacası bu imkanlar sayesinde trafik ihlalleri artık gözden kaçmayacaktır. Niyetimiz vatandaşımızı tedirgin etmek değil, trafik kurallarına uymaya teşvik etmektir."

Vali Yardımcısı Selim Palamut'un da katıldığı etkinlikte Afet Acil Arama Kurtarma ekibi, tatbikat yaptı.

Konuşmaların ardından Trafik Şube Müdürlüğü'nün açtığı standı gezen davetliler, daha sonra çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Muhabi: İbrahim Sincar

Yayıncı: Necdet Doğruyol - MARDİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trafik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement