Trakya'da En Yüksek İhracat Yapan İl Tekirdağ Oldu - Son Dakika
Yerel

Trakya'da En Yüksek İhracat Yapan İl Tekirdağ Oldu

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayımlanan ihracat rakamlarına göre Tekirdağ'ın, bu yılın ekim ayında 63,5 milyon dolarlık ihracatla bölge illeri arasında ilk sırada yer aldığını bildirdi.

30.11.2015 15:45

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayımlanan ihracat rakamlarına göre Tekirdağ'ın, bu yılın ekim ayında 63,5 milyon dolarlık ihracatla bölge illeri arasında ilk sırada yer aldığını bildirdi.

Genel Sekreter Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, TİM'in açıkladığı rakamlara göre Tekirdağ'ın ekim ayında 63,5 milyon dolarlık, bu yılın ocak-ekim döneminde ise 550 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ve bölge illeri arasında en yüksek ihracat yapan il olduğunu belirtti.

Tekirdağ'dan yapılan ihracatın bir önceki ocak-ekim dönemine göre yaklaşık 92 milyon dolar azaldığı ifade edilen açıklamada Şahin, Kırklareli'nden olan ihracatın bir önceki yıla göre 37 milyon dolar azaldığını, Edirne'nin ise bu yılın ekim ayında 3,1 milyon dolar, ocak-ekim döneminde ise 30,8 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini vurgulayarak, bir önceki yılın aynı dönemine göre ihracatın 1,3 milyon dolar azaldığını aktardı.

Açıklamada, bölge illerinin ihracat yaptığı ülkelere bakıldığında, ekim ayında Trakya bölgesinde en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya, Bulgaristan ve İspanya'nın önde geldiğine işaret eden Şahin, şu bilgileri verdi:

"2015 ekim ayı itibariyle Edirne ilinin en çok ihracat yaptığı ülke, Bulgaristan olmuştur. Bulgaristan'ı Filipinler, Arnavutluk, İspanya ve Tayland takip etmiştir. Kırklareli ilinin 2015 yılı ekim ayı itibariyle en çok ihracat yaptığı ülke ise İspanya olmuştur. İspanya'yı Azerbaycan- Nahcivan, Nijerya, Filipinler ve Çin izlemiştir. Tekirdağ'ın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke ise Almanya olmuştur. Tekirdağ'ın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin profiline bakıldığında bu ülkelerin gelişmiş ülkeler olduğu dikkat çekmektedir."

Bölgede ekim ayında kurulan ve kapanan şirket istatistikleri hakkında da bilgi veren Şahin, "Tekirdağ'da 35, Kırklareli'de 10, Edirne'de ise 10 şirket kurulduğunu, Tekirdağ'da 3, Kırklareli'de 1, Edirne'de ise 4 şirketin kapandığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trakya'da En Yüksek İhracat Yapan İl Tekirdağ Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement