Trakya'daki Soydaşlar Sandık Başına Gitti - Son Dakika
Güncel

Trakya'daki Soydaşlar Sandık Başına Gitti

Trakya\'daki Soydaşlar Sandık Başına Gitti

Edirne, Tekirdağ'a ve Kırklareli'de yaşayan soydaşlar, okullarda kurulan toplam 18 sandıkta, Bulgaristan'daki Genel Seçim için oylarını kullandı.

12.05.2013 13:57  Güncelleme: 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan'da seçimler için Edirne, Tekirdağ ve Çorlu İlçesi, Kırklareli ile Lüleburgaz İlçesi'ndeki okullarda toplam 18 sandık kuruldu.

Soydaşlar Saat 08.00'den itibaren oy vermek için sandıkların bulunduğu okullara gitti. Oy kullanmak isteyen soydaşlar, ilk olarak sandık kurulları tarafından verilen oy kullanmak istediklerine ilişkin dilekçeleri doldurdu. Daha sonra sandık kurulu tarafından yapılan pasaport ve kimlik kontrolleri ardından seçmenler, parti numaralarının yer aldığı oy pusulalarını alarak oy verdi.

Bulgaristan vatandaşı seçmenler, kapalı perde arkasında seçmek istediği partiyi yanına kalemle işaret koyarak oy verdi. Seçimlerde şeffaf sandık kullanıldı.

Seçimler için Edirne 75'inci Yıl İlköğretim Okulu'nda bir sandık kuruldu. Bulgaristan vatandaşı olan ve Türkiye'de yaşayan seçmenler sabah saatlerinden itibaren okula gelerek oy kullandı.

KIRKLARELİ'DE 5 SANDIK KURULDU

Kırklareli'nde seçimler için 5 ayrı noktada sandık kuruldu. Bağdemlik Mahallesi TOBB Lisesinde açılan sandıkla sabah 08.00 de başlayan oy kullanma işlemi başladı. 45 partinin yer aldığı oy pusulası ile sandığa giden Türk soydaşlar kapalı perde arkasında oy vererek şeffaf sandıklarda oy kullandı. Kırklareli'nin yanı sıra Lüleburgaz ve Babaeski İlçesi, Büyükkarıştıran ve Sakızköy beldeleri olmak üzere toplam 5 ayrı sandıkta oy verme işlemi sürüyor.

TEKİRDAĞ'DA 12 SANDIK KURULDU

Bulgaristan'da genel seçimler için Tekirdağ genelinde 12 sandık kuruldu. 10 bin kişinin oy kullanması beklenen Çorlu İlçesi'nde 7 sandık kurulurken, Çerkezköy, Muratlı, Saray ilçeleriyle Kapaklı Beldesi ve Tekirdağ merkezinde birer sandık kuruldu. Sabah saatlerinde oy kullanmak isteyen soydaşlar kurulan sandık merkezine gitti. Burada 45 partili oy pusulalarını perde arkasında kalemle işaretleyerek şeffaf sandıklara attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trakya'daki Soydaşlar Sandık Başına Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement